Në fabrikën për 800 punonjës, në të cilën para dy dekadash nisi prodhimi i Smart ForTwo, do të investohen rreth 500 milionë euro, në mënyrë që të nisin përgatitjet për prodhimin e kompaktit elektrik të Mercedes EQA, transmeton KosovaPress.

Paratë do të investohen në objekte të reja, përfshirë edhe stabilimentet e reja për prodhimin e karrocerisë.

Gurin e themelit tashmë e kanë vendosur drejtori i Mercedes-Benz Dieter Zetche dhe presidenti i Francës, Emmanuel Macron.

Kështu për herë të parë në historinë e tij të gjatë 100-vjeçare,  Mercedes do të prodhohet edhe në Francë.

You may also like

Thaçi heq dilemat: Unë flej si ‘qingj’ sepse nuk jam në rrugë të gabuar

Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi u ka hekur