Për shikim të mirë, hajeni një portokall në ditë

Për shikim të mirë, hajeni një portokall në ditë

Konsumimi i një portokalli në ditë mund të mbajë larg problemet e syve.
Sipas një studimi të fundit nga profesori Bamini Gopinath, i Universitetit të Sidnejt, thuhet se flavonoidet e portokallit janë antioksidantë të fuqishëm që mbrojnë shikimin.

“Flavonoidët gjenden pothuajse në të gjitha frutat dhe perimet. Ato kanë veti antiinflamatore për sistemin imunitar. Por, për arsye që ende nuk i dimë, flavonoidët e portokallit janë më të mirë për shikimin sesa ato të mollës”, shpjegon Gopinath.

Studimi është publikuar i plotë në “The American Journal of Clinical Nutrition”.

You may also like

Personi që u gjetë i pajetë në Greqi është shqiptarë

Zbulohet identiteti i të riut shqiptar, i cili