Prishtina me ajër të ndotur

Matjet për cilësinë e ajrit në Prishtinë po tregojnë për ajër të pashëndetshëm.

Matjet e përditshme tregojnë se në sezonin e dimrit qyteti i Prishtinës është në smog, që është ndotje e ajrit e kombinuar me gazra.

Kosova vazhdon të jetë në mesin e dhjetë vendeve me ajrin më të ndotur. Sidomos në stinën e vjeshtës dhe dimrit, ku shënohen ngritje të vlerave ndotëse në ajër.

Për ajër të pastër sot dhjetëra qytetarë kanë marshuar në Prishtinë me thirrjen “Jo hidrocentrale”.

 

Të ngjajshme

Lajmi tjeter

Tjera nga rubrika