Rusët në krye të listës së vizitorëve në Turqi

Rusët në krye të listës së vizitorëve në Turqi

Sipas analizës së (AA) nga statistikat e Ministrisë së Brendshme të Turqisë të lëshuar sot, vitin e kaluar afro 4.7 milionë shtetas të Rusisë e kanë vizituar Turqinë. 

Gjermania pason me 3.5 milionë vizitorë në 2017, pastaj Irani me 2.4 milionë, ndjekur nga Gjeorgjia, Bullgaria, Britania, Ukraina, Iraku, Holanda dhe Azerbajxhani.

Numri i përgjithshëm i vizitorëve në Turqi është rritur përgjithësisht përgjatë viteve, nga 24.6 milionë në vitin 2016 në 32 milionë në 2017. /KosovaPost/.