‘Stërvitja më e madhe në histori’, pushtohet deti nga SHBA, India dhe Japonia

Në këto ushtrime disa ditëshe në Gjirin e Bengalit kanë marrë pjesë 16 anije, dy nëndetëset dhe më shumë se 95 avionë, shkruan Al Jazeera, përcjell Kosova Post.

Malabar 2017′, një ushtrim detare që filloi në Gjirin e Bengalit, më 10 korrik, përfundon të hënën.

‘Objektivi kryesor i këtij ushtrimi ishte rritja e bashkëpunimit ndërmjet flotave të Indisë, SHBA-së dhe Japonisë, dhe për të rivendosur marrëdhëniet midis shteteve në shumë fusha, duke përfshirë operacionet e sigurisë në det.

Ushtrimi u ndoq nga 16 anije, dy nëndetëset dhe më shumë se 95 avionë.

Fokusi i ushtrimeve në det ishin operacione në aeroplanmbajtëse, mbrojtja ajrore, lufta antisubmarine, , kapja e anijet, kërkimi dhe shpëtimi, manovrat e përbashkëta dhe procedurat taktike./Kosova Post.net

© KosovaPost.net Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Incident serioz: Anijet greke dhe ato turke ‘ballë për ballë’ në Egje

Një incident serioz raportohet të ketë ndodhur të