Strategjia e Konjufcës për pajtim të Vetëvendosjes

Strategjia e Konjufcës për pajtim të Vetëvendosjes

Glauk Konjufca, që është caktuar për bisedime mes dy palëve që kanë mosmarrëveshje në Vetëvendosje, ka treguar se u ka propozuar palëve një zgjidhje me tri shtylla.

Sipas tij, ideja ka qenë që grupi kundër kryetarit Albin Kurti të mos e ketë më problem figurën e tij.

“E para, një pako e reformave në Vetëvendosje. Të gjitha pakënaqësitë që kemi t’i fusim në një pako të reformave. E dyta, një marrëveshje e përgjithshme e forumeve se si duhet maksimizuar fuqinë politike të Vetëvendosjes përmes vendosjes së njerëzve më të rëndësishëm në pozita me rëndësi. E treta, këto të dyja t’i propozohen Kurtit dhe Albin Kurti të pranohet me këto domosdo”, ka shpjeguar Konjufca strategjinë e tij për pajtim në Vetëvendosje. /pp/.