Stuhia i mbush ishujt e Filipinëve me mbeturina (Foto)

Stuhia i mbush ishujt e Filipinëve me mbeturina (Foto)

A resident plays golf amidst the trash as he takes a break from clearing mud off his home after heavy rains and strong winds brought about by a tropical storm flooded Marikina city, east of Manila, Philippines overnight, forcing thousands to evacuate their homes Sunday, Aug. 12, 2018. The tropical storm exited the Philippine Area of Responsibility (PAR) on Saturday afternoon but it spawned the southwest monsoon rains over most parts of the main island of Luzon, including Metropolitan Manila, according to the government's Philippine, Atmospheric, Geophysical and Astronomical Services Administration. (AP Photo/Bullit Marquez)

Mbeturinat që hidhen në det, përfundimisht do të kthehen tek ata që i hedhin. Kjo doli të jetë një realitet i tmerrshëm për një grup ‘luftëtarësh’ të mbeturinave në Gjirin e Manilës, Filipine, kur një stuhi në mënyrë të drejtpërdrejtë hodhi plehrat në fytyrat e tyre ndërsa përpiqeshin të pastronin bregun.

Një video është shfaqur në internet duke treguar pastruesit që përpiqen të pastrojnë pasojat e përmbytjeve të rënda dhe grumbujt e mbeturinave, të cilat arritën në shtrirjen e Bulevardit Roxas pas një stuhie tropikale.

Valët e detit sollën në breg plot plastikë, goma, polisterol dhe hedhurina tjera.

Buletini i Manilës raporton se përmbytja e rëndë do të thoshte se mbeturinat ishin derdhur në rrugë dhe shkaktuan ndërprerjen e trafikut.

Ndërkohë, qyteti ishte ngarkuar me trajtimin e pasojave. Bambi Purisima, zyrtari për informimin publik në Manila, njoftoi se Departamenti i Shërbimeve Publike Manila dhe forcat aleate kanë nisur të pastrojnë mbeturinat në zonë.

Një tjetër banor i Manilës me emrin Tim de Asis, i cili kaloi pranë Bulevardit Roxas në pjesën e dendur të përmbytjeve, postoi një video në Facebook, krahas shkrimit: “Pyeta pse kishte trafik në mëngjesin e së shtunës. Isha i befasuar nga “deti i mbeturinave””.

E vërteta e gjithë kësaj nuk është e pazakontë, ndërsa bota përpiqet të përballet me sasinë masive të mbeturinave në planet.