October 16, 2018
Aleksandër Lumezi

Aleksandër Lumezi

Lumezi kërkon nga prokurorët e Ferizajt që tu japin prioritet lëndëve të korrupsionit

Kryesore Lajme
Prokururoria Speciale e Kosovës përmes një komunikate për media, ka bërë të ditur se kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi ka vizituar sot Prokurorinë Themelore të Ferizajt, ku ka ...
Read more Comments Off on Lumezi kërkon nga prokurorët e Ferizajt që tu japin prioritet lëndëve të korrupsionit

Zv/ministri turk i Drejtësisë Uçar takoi edhe kryeprokurorin Lumezi-n

Kryesore Lajme
Në një komunikatë nga Prokuroria e Shtetit njoftohet se kryeprokurori Aleksandër Lumezi sot ka pritur në takim një delegacion të Ministrisë së Drejtësisë të Republikës së Turqisë të ...
Read more Comments Off on Zv/ministri turk i Drejtësisë Uçar takoi edhe kryeprokurorin Lumezi-n

Lumezi: Kemi mbledhur disa prova për zbardhjen e vrasjes së ivanoviqit

Kryesore Lajme
Shteti i Serbisë nuk po bashkëpunon me organet e drejtësisë kosovare për zbardhjen e identitetit të vrasësit të Oliver Ivanoviqit. Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi në një intervistë ...
Read more Comments Off on Lumezi: Kemi mbledhur disa prova për zbardhjen e vrasjes së ivanoviqit

10 OJQ kërkojnë hetime të Kryeprokurorit ndaj ‘keqpërdorimeve të kryeministrit dhe vartësve të tij’

Kryesore Lajme
Dhjetë organizata joqeveritare, përmes një komunikate, kanë kërkuar që të nisin procedurat hetimore ndaj kryeministrit, vartësve të tij apo cilido vartës i politikës që mund të keqpërdorë pozitën ...
Read more Comments Off on 10 OJQ kërkojnë hetime të Kryeprokurorit ndaj ‘keqpërdorimeve të kryeministrit dhe vartësve të tij’

Kërkohet dorëheqja e Lumezit dhe hetimi i afërsisë së tij me PDK-në

Kryesore Lajme
Shoqëria Civile në Kosovë thotë se integriteti dhe besueshmëria e Kryeprokurorit të Shtetit dhe prokurorisë kanë rënë, pas publikimit të përgjimeve “Pronto 3”, ku shpërfaqet afërsia që Aleksandër ...
Read more Comments Off on Kërkohet dorëheqja e Lumezit dhe hetimi i afërsisë së tij me PDK-në

Lumezi e pranon se ishte takuar me Grabovcin e Beqajn për t’u anëtarësuar në PDK

Kryesore Lajme
Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, ka folur për bashkëbisedimet e përgjuara që sonte i publikoi KTV në të cilat zyrtarë të lartë të PDK-së flisnin për një angazhim ...
Read more Comments Off on Lumezi e pranon se ishte takuar me Grabovcin e Beqajn për t’u anëtarësuar në PDK

Lufta kundër korrupsionit, element i rëndësishëm për integrim në BE

Kryesore Lajme
Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, tha sot se lufta kundër korrupsionit është element shumë i rëndësishëm drejt rrugës për integrimin e Kosovës në Bashkimin Evropian. Ai këto komente ...
Read more Comments Off on Lufta kundër korrupsionit, element i rëndësishëm për integrim në BE

Kryeministri Haradinaj: Të ndriçohen vrasjet politike gjatë dhe pas luftës

Kryesore Lajme
Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, përmes një letre drejtuar Kryeprokurorit të Shtetit, Aleksandër Lumezi ka kërkuar që të angazhojë të gjithë mekanizmat për ndriçimin e plotë të vrasjeve ...
Read more Comments Off on Kryeministri Haradinaj: Të ndriçohen vrasjet politike gjatë dhe pas luftës

Lumezi merr mbështetje nga kryeprokurori i Kalifornisë

Kryesore Lajme
Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, ka pritur sot në një takim miqësor, Kryeprokurorin e Shtetit të Kalifornisë së Veriut, Robert J. Higdon, Jr, të cilin e ka uruar ...
Read more Comments Off on Lumezi merr mbështetje nga kryeprokurori i Kalifornisë

Kërcënues të gazetarëve janë deputetët dhe zyrtarët publik

Kryesore Lajme
Asociacioni i Gazetarëve të Kosovës(AGK) sot ka prezantuar raportin e dytë lidhur me lirinë e mediave dhe sigurisë së gazetarëve. Me këtë rast autori i këtij raporti Petrit ...
Read more Comments Off on Kërcënues të gazetarëve janë deputetët dhe zyrtarët publik