Turqia për së dyti herë që sjell ndihma për Shqipërinë e përmbytur (Foto)

Turqia për së dyti herë që sjell ndihma për Shqipërinë e përmbytur (Foto)

Turqia po vazhdon të sjellë ndihma për të ndihmuar Shqipërinë me rastin e përmbytjeve, transmeton Kosova Post.

Gjysmëhëna e Kuqe turke, pjesë e rrjetit humanitar botëror nën ombrellën e OKB-së, që merr fonde nga qeveria e Ankarasë, ka sjellë ndihma ushqimore dhe mjete higjienike për banorët e qytetit të VlorësFierit, Fushë-Krujës dhe Dibrës, për t’ua lehtësuar banorëve të dëmtuar nga moti i rënduar.

Përfaqësuesi i Gjysmëhënës së Kuqe turke, Abdullah Talici ndër të tjera tha, “Sektori i katastrofave i Gjysmëhënës së kuqe turke i është përgjigjur në skuadra shpëtuesish dhe në ndihma humanitare Kryqit të Kuq Shqiptar për ta ndihmuar e për të qenë në mbështetje të 1000 familjeve të përmbytura nga moti i keq.

Abdullah Talici shprehu: “Simpatinë dhe mbështetjen për popullin shqiptar në këto ditë të vështira të motit të keq”.