Turqit në SHBA nisin një peticion për ekstradimin e Gulenit

Peticioni është postuar në faqen e internetit të Shtëpisë së Bardhë i quajtur ‘Ekstradoni Fethullah Gulenin Turqisë’. Në përshkrimin e peticionit janë informacionet në lidhje me atë që ndodhi më 15 korrik, 2016 dhe treguan se përpjekja për puçin është përgjegjës FETO, transmeton Kosova Post.

Turqit që jetojnë në SHBA një vit pas tentativës për grusht shteti në Turqi kanë nisur një peticion për ekstradimin e udhëheqësit të organizatës terroriste (FETO), Fethullah Gulen.

Peticioni është postuar në faqen e internetit të Shtëpisë së Bardhë i quajtur ‘Ekstradoni Fethullah Gulenin Turqisë‘. Në përshkrimin e peticionit janë informacionet në lidhje me atë që ndodhi më 15 korrik, 2016 dhe treguan se përpjekja për puçin është përgjegjës FETO.

Në tekst kujtohet përpjekja për grusht shtet ku janë vrarë 249 njerëz, dhe 2.195 prej tyre u plagosën.

Gjithashtu është cekur se turqit që jetojnë në SHBA që atëherë janë duke bërë përpjekje për t’ia ekstraduar Turqisë Gulenin dhe besojnë se administrata amerikane shumë shpejt do të mundësojë dorëzimin.

Të peticionit mund të arrihet me anë të adresës ‘petitions.whitehouse.gov‘./Kosova Post.net

 

© KosovaPost.net Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Incident serioz: Anijet greke dhe ato turke ‘ballë për ballë’ në Egje

Një incident serioz raportohet të ketë ndodhur të