Rreziku i diabetit mund të reduktohet përmes konsumimit të vajit të ullirit.

Ka pasur mjaft debate muajve të fundit rreth vajit të shëndetshëm, i cili përdoret në ushqime.

Vaji i kokosit nga ekspertët vlerësohet si mjaft i mirë, por Asociacioni amerikan për zemër së fundi ka pohuar se ky lloj vaji përmban yndyra, të cilat mund të shtojnë nivelin e kolesterinës.

Derisa vaji i lulediellit në të kaluarën është ndërlidhur me probleme të zemrës, tash nutricistët thonë se ai mund të jetë një zgjidhje e pashëndetshme dhe nevojitet reduktimi i tij në masa të vogla./k.al/

You may also like

Rezervat shtetërore po harxhohen, paralajmërohet rrezik financiar

Qeveria e Kosovës po tregohet “dorëlirë” me shpenzimin