October 16, 2018
Fadil Maloku

Fadil Maloku

Pa Evropë të integruar, nuk ka Amerikë të globalizuar

OP / ED
Shkruan: Fadil Maloku 1. Popujt e mëdhenj, pra popujt apo kombet të cilat arritën me gjuhën e gjakut dhe të sakrificës së madhe të krijojnë identitetin e sipërpërmendur, ...
Read more Comments Off on Pa Evropë të integruar, nuk ka Amerikë të globalizuar

“Popujt e sakrificës”, janë vetëm popujt e vegjël, të mëdhenjtë bëjnë perandori

OP / ED
Shkruan: Fadil Maloku 1. Popujt e mëdhenj, pra popujt apo kombet të cilat arritën me gjuhën e gjakut dhe të sakrificës së madhe të krijojnë identitetin e sipërpërmendur, ...
Read more Comments Off on “Popujt e sakrificës”, janë vetëm popujt e vegjël, të mëdhenjtë bëjnë perandori

Ballkani lehtë mund të futet në flakë, me fjalët e Vuçiqit! 

Kryesore OP / ED
Shkruan: Fadil Maloku 1. Deklaratat e Vuçiqit sot, lidhur dialogun…se “shqiptarët janë të pabesë”…, unë i them se; serbët (po e parafrazoj akademikun tuaj, Dobrica Qosiq), kur janë ...
Read more Comments Off on Ballkani lehtë mund të futet në flakë, me fjalët e Vuçiqit! 

Maloku: Në Kosovë korrupsioni është gangrenoz dhe tejet serioz!

Kryesore Lajme
Sociologu dhe analisti Fadil Maloku, përmes një shkrimi në Facebook, ka ngritur shqetësimin lidhur me nivelin e korrupsionit në Kosovë, derisa ka përmendur kështu raportin e fundit  të ...
Read more Comments Off on Maloku: Në Kosovë korrupsioni është gangrenoz dhe tejet serioz!

Si po manipulohet me ‘popullin’ e izoluar kosovar?

OP / ED
 Shkruan: Fadil Maloku Nga gjysma e shek. XIX e këndej, koncepti i politikës si art i së (pa)mundshmes harpëroi në drejtim të zgjerimit të autoritetit dhe kompetencave të ...
Read more Comments Off on Si po manipulohet me ‘popullin’ e izoluar kosovar?

Maloku: Nuk do të ketë kurrë shtet të Kosovës, derisa kushtëzohet nga Lista “Srpska” (alias; Vuçiqit!)

Kryesore Lajme
Profesori universitar Fadil Maloku, përmes një shkrimi në Facebook, ka reaguar ndaj qasjes së Kosovës në raport me Listën Serbe. Sipas tij si mund të ketë pavarësi Kosova ...
Read more Comments Off on Maloku: Nuk do të ketë kurrë shtet të Kosovës, derisa kushtëzohet nga Lista “Srpska” (alias; Vuçiqit!)

Maloku: Ne kemi flamur qe 500 vite o të bekuar!

Lajme
Sociologu dhe profesori universitar Fadil Maloku, me anë të një shkrimi në facebook, e ka quajtur banal debatin që po zhvillohet për flamujt, shkruan Kosova Post. Për më ...
Read more Comments Off on Maloku: Ne kemi flamur qe 500 vite o të bekuar!

Kryeministër, përcille premtimin e dhënë, tek Mogerini!

OP / ED Uncategorized
Shkruan: Fadil Maloku 1. Duket që Kosovën, si një vend i vogël me mundësi shumë të kufizuara ofertuese ekonomike, edhe për shkak të problemeve me kufijtë, pra veriun ...
Read more Comments Off on Kryeministër, përcille premtimin e dhënë, tek Mogerini!

Majtizmi dhe djathtizmi në Kosovë, janë veç mashtrime aparatçikësh

OP / ED
Shkruan: Fadil Maloku 1. Rëndomë thuhet se elementet kyçe të një partie politike duhet të jenë: Ideologjia që ka të bëjë me një kontingjent idesh apo konceptesh që ...
Read more Comments Off on Majtizmi dhe djathtizmi në Kosovë, janë veç mashtrime aparatçikësh

Alarmi për Qeverinë aktuale, po ndizet!

Kryesore OP / ED
Shkruan: Fadil Maloku Petritsch: “Kosova është thellësisht e ndarë. Është një shtet i dobët pranë kolapsit – krahasuar me Serbinë që është zhvilluar fuqishëm ekonomikisht, por edhe në ...
Read more Comments Off on Alarmi për Qeverinë aktuale, po ndizet!