OP / ED

Plaga është trupi

Plaga është trupi

Nga Dr.Elvis Hoxha Drejtor i Institutit Politik të Studimeve Humane Librat e ambasadorit Shaban Murati janë përherë një rast i veçantë i përqëndrimit të të dhënave historike dhe...

Alegoria orwelliane

Alegoria orwelliane

Shkruan: Kushtrim Bekteshi Libri i Orwellit, “Ferma e kafshëve” mbahet si një nga alegoritë më të mira politike të shkruara ndonjëherë. Shkrimi përmes alegorisë është shkrim edhe i...

Filozofia si çlirim

Filozofia si çlirim

Shkruan: Sead Zimeri Pyetjes se cili është thelbi i filozofisë ose, më saktë, cili është një element që e ka shoqëruar filozofinë që nga fillimi i saj e...

DITA E DITËVE

DITA E DITËVE

Shkruan: Ag Apolloni Kjo është dita që e festojnë të gjithë shqiptarët; dita kur të gjithë jemi një. Përtej pompozitetit patriotik, Shqipëria dhe Kosova nuk bëjnë asgjë për...

Pse shqiptaria?

Pse shqiptaria?

Shkruan: Sead Zimeri Ne shqiptarët jashtë republikës së Shqipërisë u formuam si popull i traumatizuar, i shtypur, i braktisur dhe i dominuar. Si fëmijë në vitet 80 të...

Page 1 of 86 1 2 86
AlbanianBosnianEnglishGermanTurkish

Tjera nga rubrika