Këto janë dy universitet që janë ranguar si më të mirat në Kosovë

Këto janë dy universitet që janë ranguar si më të mirat në Kosovë

Universiteti i Prishtinës vazhdon t’i prijë listës së universiteteve shqiptare, i pasuar menjëherë nga Kolegji AAB, si institucioni më i cituar jopublik në trojet shqiptare, duke lënë prapa të gjitha universitetet publike dhe jopublike nga Shqipëria dhe Maqedonia.

Lista ku përfshihen 6 mijë universitete botërore, ndryshe nga rangimi në Ëebometrix ku rangohen rreth 30 mijë sosh, bazohet në publikimet dhe hulumtimet shkencore të institucioneve të arsimit të lartë.

Ky rangim u publikua në ediocionin e shtatë të janarit 2019 sipas citimeve në Google Schoolar.