Kujdes nga çaji i nxehtë!

Një studim i kryer nga shkencëtarët iranianë ka dalë në përfundimin se çaji i nxehtë është i rrezikshëm, pasi mund të shkaktojë kancer në ezofag.

Ezofagu është tubi muskular që transporton ushqimin nga fyti në stomak. Ekspertët thonë se më e rrezikuar është popullsia e vendeve joperëndimore, pasi në perëndim çaji pihet kryesisht me qumësht, ç’ka e bën atë më pak të nxehtë.

Edhe shpejtësia me të cilën pihet çaji i nxehtë është e rëndësishme, pasi pirja e çajit në më pak se 2 minuta rrit me 5% rrezikun e prekjes nga kanceri, në krahasim me pirjen e tij 5 minuta pas hedhjes në filxhan. Nga kanceri në ezofag vdesin çdo vit 500 mijë njerëz në botë.

 

© KosovaPost.net Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

1 Comment

  1. 452842 80701Hello. Great job. I did not expect this. This is a superb articles. Thanks! 673956

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Incident serioz: Anijet greke dhe ato turke ‘ballë për ballë’ në Egje

Një incident serioz raportohet të ketë ndodhur të