December 11, 2018
Kuriozitete

Kuriozitete

Kuriozitete

Ja qyteti i ëndrrave në Europë: Qiraja 15 euro, s’ka papunësi, as polici

Vendi i ëndrrave ekziston! Quhet Marinaleda dhe gjithçka është në perfeksion, nisur nga rrogat, interneti pa pagesë dhe shumë gjëra të tjera. Qyteti i vogël në Andaluzi ka ...
Read more Comments Off on Ja qyteti i ëndrrave në Europë: Qiraja 15 euro, s’ka papunësi, as polici
Kuriozitete

Foto të rralla nga Kosova e vitit 1917

Fotografi i njohur anglez Joseph Richard Auber, kishte udhëtuar në Shqipëri dhe Kosovë, në vitin 1917, duke realizuar shumë fotografi nëpër qytete dhe fshatra.     ...
Read more Comments Off on Foto të rralla nga Kosova e vitit 1917
Kuriozitete

Kjo është pasaporta më e fuqishme në botë (Foto)

Ka më pak gjëra më çliruese sesa një udhëtim- edhe pse disa pasaporta ofrojnë më shumë liri se të tjerat. Një raport i ri i botuar në tetor ...
Read more Comments Off on Kjo është pasaporta më e fuqishme në botë (Foto)
Kuriozitete

Vlera e Ditës së Xhuma

Dita e xhumasë është ajo ditë për të cilën Pejgamberi, sal-allahu alejhi ue selem, ka thënë: “Dita më e mirë që ka lindur dielli është dita e xhumasë”. ...
Read more Comments Off on Vlera e Ditës së Xhuma
Kuriozitete

Disa fotografi mahnitëse nga Bota

Sipas shkencëtarëve, në Tokë ka 12 herë më shumë pemë sesa yjet në Rrugën e Qumështit. Pra, nuk është çudi që natyra e planetit tonë ndonjëherë krijon kryevepra ...
Read more Comments Off on Disa fotografi mahnitëse nga Bota
Kuriozitete

Disa ilustrime nga një artist i cili për të nxjerrë të vërtetën u detyrua të largohej nga atdheu i tij

Artistët modern shpesh kritikojnë botën tonë të papërsosur në veprat e tyre. Gunduz Agayev është një artist i tillë, por veprat e tij janë krejtësisht të ndryshme, përcjell ...
Read more Comments Off on Disa ilustrime nga një artist i cili për të nxjerrë të vërtetën u detyrua të largohej nga atdheu i tij
Kuriozitete

Fakte interesante rreth muslimanëve

Feja myslimane është një fe monoteiste abrahamike. Është e bazuar në besimin në një Zot (arab. Allahu), në zgjedhjen e Muhamedit për profetin e fundit. Muhamedi ka bërë ...
Read more Comments Off on Fakte interesante rreth muslimanëve
Kuriozitete

Mësoni disa prej kurioziteteve më interesante për Alfred Nobel

Në vitin 1888, vdiq vëllai i Alfred Nobelit. Por një gazetë, botoi gabimisht emrin e tij. Ajo e kritikonte atë për shpikjen e dinamitit, dhe shkruante:”Vdiq tregtari i ...
Read more Comments Off on Mësoni disa prej kurioziteteve më interesante për Alfred Nobel
Kuriozitete

Shtëpia që ndërtohet për vetëm 6 orë (Foto)

Të ndërtosh një shtëpi, përveç parave, kërkon edhe një angazhim dhe një kohë të gjatë deri në përfundim. Të paktën shqiptarët këtë gjë e kanë vuajtur ndër vite. ...
Read more Comments Off on Shtëpia që ndërtohet për vetëm 6 orë (Foto)
Kuriozitete

Dijetari dhe studenti

Një dijetar e pyeti studentin e tij: Sa vite u bën që më shoqëron mua? Studenti: 33 vite. Dijetari: Çfarë ke mësuar prej meje gjatë kësaj kohe? Studenti: ...
Read more Comments Off on Dijetari dhe studenti