Vuçiq kërkon mbështetjen gjermane për kompromis ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës

Vuçiq kërkon mbështetjen gjermane për kompromis ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës

Presidenti serb, Aleksandar Vuçiq, deklaroi sonte se vizita e tij në Berlin ka për qëllim që ai të dëgjojë nga kancelarja gjermane se çfarë mendon ajo për marrëdhëniet midis Beogradit dhe Prishtinës, marrëdhëniet në rajon, por edhe të kërkojë mbështetjen për kompromis ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës.

“Unë dua të shoh se si Merkel po e shqyrton këtë. Do të dëgjoj më shumë, por natyrisht do të shprehu interesat e Serbisë”, tha ai në një konferencë shtypi pas takimit me presidentin e Komisionit Evropian, Jean-Claud Juncker. /kp/.