19 January, 2019 20:42
Sociale

Sociale

Botë Kryesore Lajme Sociale

Kushte të vështira në kufirin amerikano-meksikan; vdes djali 8-vjeçar i burgosur në kampin e kufirit!

Përderisa presidenti Trump edhe më tutje po insiston që të mbyllet me mur kufiri i SHBA-ve me Meksikon, turma njerëzish nga Meksiko e vende tjera të Amerikës Latine ...
Read more Comments Off on Kushte të vështira në kufirin amerikano-meksikan; vdes djali 8-vjeçar i burgosur në kampin e kufirit!
Kryesore Lajme Sociale

Edhe muslimanët e duan Jezusin: 6 gjëra që nuk i njihni për Isa a.s në Islam!

Jezusi, apo Isa a.s. është profeti i Zotit i dërguar popullit të vet. Si profet që ishte, ai kishte një jetë traumatike, por të bujshme me ngjarje të ...
Read more Comments Off on Edhe muslimanët e duan Jezusin: 6 gjëra që nuk i njihni për Isa a.s në Islam!
Botë Kryesore Lajme Sociale

Pas pesë vjet gjendje koma, Michael Schumacher ka filluar të ecë me këmbë të veta!

Piloti legjendar i Formula 1 Michael Schumacher, i cili kishte pësuar një hemorragji cerebrale pas aksidentit në vitin 2013, e që, si rezltat i atij akcidenti qëndroi në ...
Read more Comments Off on Pas pesë vjet gjendje koma, Michael Schumacher ka filluar të ecë me këmbë të veta!
Kosovë Kryesore Lajme Sociale

Luksemburgu mbështetë Gjilanin në reformën e arsimit dhe aftësimit profesional!

Drejtoria Komunale e Arsimit dhe Qeveria e Luksemburgut kanë nënshkruar memorandum të bashkëpunimit për shkollën e mesme “Mehmet Isai”, ku parashihet investime në kurrikulë, kornizë ligjore, sistem të ...
Read more Comments Off on Luksemburgu mbështetë Gjilanin në reformën e arsimit dhe aftësimit profesional!
Kryesore Lajme Sociale

Avni Haziri nga Gjilani vazhdon me ndërtimin e shtëpive për të pastrehë!

Në komunën e Gjilanit vazhdon aksioni i ndërtimit të shtëpive për të pastrehë. Donatorët e Gjilanit, të ndihmuar e të mbështetur sidomos nga kryetari i Komunës, Lutfi Haziri, ...
Read more Comments Off on Avni Haziri nga Gjilani vazhdon me ndërtimin e shtëpive për të pastrehë!
Sociale

O besimtarë, kur merrni borxh, shkruajeni atë

Falënderimi qoftë për Allahun e Madhërishëm, prej të cilit kërkojmë ndihmë, falje dhe udhëzim. Bekimet eAllahut qofshin për Muhamedin a.s. për familjen e tij, për shokët e tij ...
Read more Comments Off on O besimtarë, kur merrni borxh, shkruajeni atë
Kryesore Lajme Rajon Sociale

Serbët donë ta marrin edhe Lahutën shqiptare, hajna dhe rrenacakë të vërtetë; reagon Shqipëria!

Dje është shkaktuar një zemërim online i shqiptarëve. Në fakt, Serbia ka shkruar se lahuta është njohur nga UNESCO si trashëgimi kulturore e Serbisë. Nuk ka vonuar shumë ...
Read more Comments Off on Serbët donë ta marrin edhe Lahutën shqiptare, hajna dhe rrenacakë të vërtetë; reagon Shqipëria!
Lajme Sociale

Këto familje do të përfitojnë shtesa për fëmijët

Kuvendi i Kosovës muajin e kaluar miratoi një rezolutë për ndarjen e shtesave të gjithë fëmijëve në Kosovë nga mosha 0 deri në 16 vjet. Sipas kësaj rezolute ...
Read more Comments Off on Këto familje do të përfitojnë shtesa për fëmijët
Botë Lajme Shëndetësi Sociale

Sëmundja po përhapet me të madhe, njerëzit janë në rrezik, e OKB-ja flet për seriozitetin e situatës!

Sipas programit të Kombeve të Bashkuara për HIV/AIDS (UNAIDS), sot në botë ka 36.9 milion persona të infektuar nga AIDS, prej tyre, 21.7 milion janë trajtuar, ndërsa të ...
Read more Comments Off on Sëmundja po përhapet me të madhe, njerëzit janë në rrezik, e OKB-ja flet për seriozitetin e situatës!
Sociale

Këto gjëra mos gaboni t’ua thoni kolegëve të punës

Ne shpenzojmë pjesën më të madhe të ditës në punë, kështu që ndihemi se jemi më afër kolegëve sesa familjes. Me kalimin e kohës, ky kufizim shpesh i ...
Read more Comments Off on Këto gjëra mos gaboni t’ua thoni kolegëve të punës