19 January, 2019 20:37
Sociale

Sociale

Sociale

Namazi i udhëtarit (Studim akademik i mbështetur në argumente)

Namazi i udhëtarit Allahu i madhëruar në Kuran thotë: “Kur të udhëtoni në tokë, nuk është gjynah që ta shkurtoni namazin, nëse i druheni ndonjë dëmi prej jobesimtarëve. ...
Read more Comments Off on Namazi i udhëtarit (Studim akademik i mbështetur në argumente)
Kryesore Sociale

Studim: Mësimi me libra të shtypur më i suksesshëm se ai elektronik

Gjeneratat e reja tashmë po rriten të ndikuar nga teknologjia e telefonave të mençur, tabletëve dhe leximit elektronik. Mësuesit dhe prindërit janë përshtatur me ndikimin që teknologjia po ...
Read more Comments Off on Studim: Mësimi me libra të shtypur më i suksesshëm se ai elektronik
OP / ED Sociale

Standardet më të rrepta të emetimit të CO2, pjesë të legjislacionit evropian

Shkruan: Prof dr. Afrim Osmani – ambientalist STANDARDET MË TË RREPTA TË EMETIMIT TË CO2, BËHEN PJESË TË LEGJISLACIONIT EVROPIAN, POR NË NJË TË ARDHME TË AFËRT TË ...
Read more Comments Off on Standardet më të rrepta të emetimit të CO2, pjesë të legjislacionit evropian
Lajme Sociale

Thirret protestë për punëtoret që humbën jetë në vendin e punës

Me moton “Ndërtesat janë tuajat, jeta është e jona” organizata joqeveritare “Beyond the Wall” do të organizojë një protestë para ndërtesës së Qeverisë së Kosovës. Protesta do të ...
Read more Comments Off on Thirret protestë për punëtoret që humbën jetë në vendin e punës
Lajme Sociale

Kompanitë në Kosovë ankohen se nuk po gjejnë punëtorë

Një vend ku papunësia arrin normën e rreth 30 për qind, e kompanitë ankohen se nuk po gjejnë punëtorë mund të tingëllojë si paradoks, por kjo po e ...
Read more Comments Off on Kompanitë në Kosovë ankohen se nuk po gjejnë punëtorë
Lajme Sociale

Familja Gashi në Shtime, ka strehuar 18 fëmijë pa përkujdesje prindërore (Video)

Familja Gashi nga qyteti i Shtimes, ka strehuar 18 fëmijë pa përkujdesje prindërore. Është një nga rastet që meriton të admirohet. Behrije Gashi, e cila strehon në shtëpinë ...
Read more Comments Off on Familja Gashi në Shtime, ka strehuar 18 fëmijë pa përkujdesje prindërore (Video)
Lajme Sociale

“Jetimët e Ballkanit” filluan ndërtimin e dy shtëpive në Malishevë

Në prag të festës së Fitër-Bajramit, Shoqata humanitare “Jetimat e Ballkanit”, përkatësisht përfaqësuesi i kësaj shoqate,Hoxhë Halil Kastrati, së bashku me kryetarin e Komunës së Malishevës, Ragip Begaj, ...
Read more Comments Off on “Jetimët e Ballkanit” filluan ndërtimin e dy shtëpive në Malishevë
Kryesore Sociale

Në fillim të vitit të ardhshëm pritet të realizohen sigurimet sociale me Zvicrën

Kosova dhe Zvicra kanë nënshrkuar marrëveshje për sigurime sociale. Marrëveshje është nënshkruar nga ministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Skender Reçica dhe ambasadori i Zvicrës në Kosovë, Jean-Hebert ...
Read more Comments Off on Në fillim të vitit të ardhshëm pritet të realizohen sigurimet sociale me Zvicrën
Kryesore Sociale

KFOR-i Turk rinovon klasat e shkollës “Dëshmorët e Koshares”

“Të vetmit që na u përgjigjën ishin KFOR-i Turk të cilët pas një jave erdhën, e vizituan shkollën dhe na premtuan se projekti për katin e dytë do ...
Read more Comments Off on KFOR-i Turk rinovon klasat e shkollës “Dëshmorët e Koshares”
Lajme Sociale

Pensionistët duan që kushti me 15 vjet përvojë pune për pension të hiqet ose të ulet

Ligji aktual për Skemat Pensionale të Financuara nga shteti po u nxjerr telashe pensionistëve, të cilët kanë qenë kontributdhënës në kohën e pushtetit serb në Kosovë. Ky ligj ...
Read more Comments Off on Pensionistët duan që kushti me 15 vjet përvojë pune për pension të hiqet ose të ulet