Gjendet kura për trajtimin nga kafshimi i gjarpërit?!

Gjendet kura për trajtimin nga kafshimi i gjarpërit?!

Studiuesit e Liverpool School of Tropical Medicine janë një hap më afër për të krijuar për të zbuluar barin mrekullibërës, i cili iu lejon mjekëve të trajtojnë viktimat e kafshuara nga gjarpri.

Mbi 125,000 njerëz vdesin çdo vit nga kafshimi i gjarpinjve në gjithë botën dhe një bari i ri do të thotë shpëtim i shumë jetëve.

Bari i ri  do të jetë një trajtim për viktimat e prekur nga të gjitha llojet e gjarpinjve.

Në veçanti, ata kanë identifikuar një lloj antihelmi i prodhuar nga viper, një nga gjarpërinjtë më të rrezikshëm në  Azinë Jugore dhe botë. /kp/.