August 14, 2018
Ekonomi

Ekonomi

Ekonomi Kryesore Lajme

Hoxha: Katërdhjetë për qind të tregut postar në Kosovë e mbulon Posta e Serbisë

Drejtori Ekzekutiv i Postës së Kosovës, Sejdi Hoxha ka deklaruar se fatkeqësisht 40 për qind të treguat aktual ne Kosovë e ofron Posta e Serbisë, raporton Kosova Post. ...
Read more Comments Off on Hoxha: Katërdhjetë për qind të tregut postar në Kosovë e mbulon Posta e Serbisë
Ekonomi Kryesore Lajme

Beqaj: Në Prizren do të ndërtohet parku gjermano-kosovar për inovacion dhe ndërmarrësi

Ministri i Inovacionit dhe Ndërmarrësisë, Besim Beqaj, ka raportuar para Komisionit për Arsim, Shkencë, Teknologji, Kulturë, Rini, Sporte, Inovacion dhe Ndërmarrësi për punën që ka bërë kjo ministri. ...
Read more Comments Off on Beqaj: Në Prizren do të ndërtohet parku gjermano-kosovar për inovacion dhe ndërmarrësi
Ekonomi Kryesore Lajme

Komisioni për Zhvillim Ekonomik fillon mbledhjen pa kuorum

Pa korum fillon Mbledhja e Komisionit të Zhvillimit Ekonomik, i cili gjithmonë ka problemin e tillë, atë të mungesës së anëtarëve të mjaftueshëm prezentë në mbledhje, raporton KosovaPost. ...
Read more Comments Off on Komisioni për Zhvillim Ekonomik fillon mbledhjen pa kuorum
Ekonomi Kryesore Lajme

Institucionet publike nuk respektojnë rekomandimet e Auditorit të Përgjithshëm për shpenzimet

Institucionet e vendit nuk kanë respektuar rekomandimet e Auditorit për shpenzimet e vitit 2017, dhe se mos respektimi i rekomandimeve të Auditorit për shpenzimet nga institucionet e vendit ...
Read more Comments Off on Institucionet publike nuk respektojnë rekomandimet e Auditorit të Përgjithshëm për shpenzimet
Ekonomi Kryesore Lajme

Oda Amerikane i kërkon Kuvendit të mos e aprovojë lejimin e importit të veturave më të vjetra se dhjetë vite

Pas vënies në diskutim të iniciativës për ndryshim të ligjit për automjetete nga ana e Kuvendit të Kosovës, Oda Ekonomike Amerikane u ka dërguar të gjithë deputetëve të ...
Read more Comments Off on Oda Amerikane i kërkon Kuvendit të mos e aprovojë lejimin e importit të veturave më të vjetra se dhjetë vite
Ekonomi Kryesore Lajme

Mos rishikimi i buxhetit, i rrezikshëm për stabilitet financiar

Paralajmërimet e zyrtarëve të Qeverisë së Kosovës për mos rishikim të Buxhetit, njohës të ekonomisë janë duke e parë si të rrezikshëm dhe me ndikime buxhetor për shkak ...
Read more Comments Off on Mos rishikimi i buxhetit, i rrezikshëm për stabilitet financiar
Ekonomi Kryesore Lajme

Kundërshtohet importi i veturave të vjetra

Ministria e Infrastrukturës po e kundërshton nismën e heqjes së kufizimit për importin e veturave më të vjetra se 10 vjet. Në këtë institucion alarmojnë se me këto ...
Read more Comments Off on Kundërshtohet importi i veturave të vjetra
Ekonomi Kryesore Lajme

AKP-ja transferon mbi 42 milionë euro në fondin e konsoliduar të Kosovës

Agjencia Kosovare e Privatizimit njofton se Bordi i Drejtorëve të kësaj agjencie mbledhjen e mbajtur më 25 qershor ka vendosur për transferimin e “Fondeve të Mbetura” të likuidimit ...
Read more Comments Off on AKP-ja transferon mbi 42 milionë euro në fondin e konsoliduar të Kosovës
Ekonomi Kryesore Lajme

Lluka: Nuk ka buxhet të mjaftueshëm për shpronsime në Hade

Pasi kanë dëgjuar ankesat e banorëve të Hades, në Komisionin për  të Drejtat e Njeriut,  dhe raportin e Avokatit të Popullit ku vlerësohet të ketë shkelje të të ...
Read more Comments Off on Lluka: Nuk ka buxhet të mjaftueshëm për shpronsime në Hade
Ekonomi Kryesore Lajme

Banorët e Hades porosi për Kryeministrin: Mos manipuloni, por dilni me një vendim përfundimtar!

Tash e sa kohë gjendja e fshtatit Hade nuk ka ndryshuar dhe vazhdon të mbetët e njëjtë dhe për zgjidhjen e këtij problemi me propozimin e Avokatit të ...
Read more Comments Off on Banorët e Hades porosi për Kryeministrin: Mos manipuloni, por dilni me një vendim përfundimtar!