19 January, 2019 20:33
Banka botërore

Banka botërore

Banka Botërore: Kosova me rritjen ekonomike më të madhe në rajon

Ekonomi Kryesore Lajme
Rritja ekonomike në Kosovë këtë vit dhe në dy vitet e ardhshme, pritet të arrijë në 4.5 për qind, thuhet në raportin e fundit ekonomik për Ballkanin Perëndimor ...
Read more Comments Off on Banka Botërore: Kosova me rritjen ekonomike më të madhe në rajon

Banka Botërore ndihmon me 60 milionë euro projektet në bujqësi dhe zhvillim rural

Ekonomi Kryesore Lajme
Banka Botërore do të vazhdojë mbështetjen e projekteve për bujqësi dhe zhvillim në Kosovë me një fond prej mbi 60 milionë euro. Kjo mbështetje është bërë e ditur ...
Read more Comments Off on Banka Botërore ndihmon me 60 milionë euro projektet në bujqësi dhe zhvillim rural

Rritja e ekonomisë botërore është ngadalësuar

Ekonomi
Banka Botërore theksoi në raportin e fundit 6-mujor se konfliktet e vazhdueshme tregtare po japin një ndikim negativ. Raporti, i quajtur “Qiejt e Errur”, bën të ditur se ...
Read more Comments Off on Rritja e ekonomisë botërore është ngadalësuar

BB: Absurdi në Shqipëri, biznesmenë me 8-vjeçare, hysmeqarë me shkollë të lartë!

Kryesore Lajme Rajon
Banka Botërore ka publikuar raportin e fundit për tendencat e punësimit, që merr në analizë treguesit në Ballkanin Perëndimor dhe disa vende të rajonit, që janë pjesë e ...
Read more Comments Off on BB: Absurdi në Shqipëri, biznesmenë me 8-vjeçare, hysmeqarë me shkollë të lartë!

Banka Botërore do ta ndihmojë Kosovën të zgjidhë mungesat në fushën e energjisë

Lajme
Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, ka vlerësuar të rëndësishëm anëtarësimin e Kosovës në Bankën Botërore dhe njëkohësisht mbështetjen që ky institucion ndërkombëtar i ka dhënë vendit tonë deri ...
Read more Comments Off on Banka Botërore do ta ndihmojë Kosovën të zgjidhë mungesat në fushën e energjisë

Lajm i madh për ekonominë e Kosovës

Ekonomi Kryesore
Kosova në raportin e Bankës Botërore për të bërit biznes ka shënuar progres. Kjo pasi që është ngritur për 20 pozita më lartë, nga ajo e 60-të, sa ...
Read more 0

Kosova merr një lajm të mirë nga Banka Botërore

Ekonomi
Raporti më i ri ekonomik i Bankës Botërore tregon se rritja ekonomike e Kosovës gjatë vitit 2017-të projektohet të jetë 4.1%, ndërsa në vitin 2018, 4.2%. Në raport ...
Read more 0

BB do të mbështesë projektet e energjisë në Kosovë

Ekonomi
Banka Botërore (BB) do të vazhdojë mbështetjen e Kosovës, me fokus sektorin e energjisë, si parakusht për zhvillimin e qëndrueshëm ekonomik. Kështu kanë thënë përfaqësuesit e Bankës Botërore, ...
Read more 0

Ministri Hamza priti në takim shefin e Bankës Botërore në Kosovë

Ekonomi Kryesore Lajme
Ministri i Financave Bedri Hamza ka pritur sot në takim shefin e Bankës Botërore në Kosovë Marco Mantovanelli, ku diskutuan për vazhdimin e bashkëpunimit, në veçanti për implementimin ...
Read more 0

Drejtoresha e Bankës Botërore për Ballkanin Perëndimor vizitoj KEK-un (Foto)

Ekonomi
Sot, drejtori menaxhues, Arben Gjukaj me menaxhmentin e KEK-ut, kanë pritur në vizitën e saj të parë, Linda Van Gelder – drejtoreshë e Bankës Botërore për Ballkanin Perëndimor, ...
Read more 0