December 15, 2018
Djathi

Djathi

Rralloni këto ushqime!

Shëndetësi
Përveç nëse keni ndonjë alergji apo ndonjë problem tjetër, ju nuk keni nevojë ta hiqni asnjë ushqim nga jeta juaj – megjithatë, ka disa ushqime të cilat duhet ...
Read more Comments Off on Rralloni këto ushqime!

Konsumimi i djathit ul rrezikun nga sulmi në tru dhe zemër

Shëndetësi
Konsumimi i përditshëm i djathit redukton rrezikun nga goditja në tru për dhjetë për qind. Personat e rritur rekomandohen të hanë të paktën dy herë djathë në ditë. ...
Read more Comments Off on Konsumimi i djathit ul rrezikun nga sulmi në tru dhe zemër

Si duhet ta ruajmë djathin?!

Shëndetësi
1.Në kantinë apo në frigorifer? Me përjashtim të djathërave të freskëta, rikotës dhe mocarelës, kantina është vendi i përsosur për të ruajtur djathin, sepse ajo ka një temperaturë ...
Read more Comments Off on Si duhet ta ruajmë djathin?!

Pse duhet të konsumoni djathin, cilat sëmundje i lufton?

Shëndetësi
Ngrënia e porcioneve të vogla të djathit në baza ditore mund t’i zvogëlojë shanset e zhvillimit të sëmundjeve të zemrës apo sulmeve të trurit. Pra, pavarësisht reputacionit se ...
Read more Comments Off on Pse duhet të konsumoni djathin, cilat sëmundje i lufton?

Vlerat ushqimore të djathit, ndihmon në dietë

Shëndetësi
Djathi është ndër të vetmet ushqime që ka tretshmëri. Madje, studime të ndryshme tregojnë se organizmi i njeriut përdor më lehtë proteinat e djathit sesa ato të qumështit, ...
Read more 0

Djathi, ushqim kundër sëmundjeve të zemrës

Shëndetësi
Harroni çajin e gjelbër dhe boronicat, super-ushqimi më i ri mund të jetë djathi, sepse një studim i ri ka zbuluar se mund t’jua shtojë jetëgjatësinë. Probiotikët të ...
Read more 0