January 19, 2018
Google

Google

Google akuzohet për diskriminim për shkak të pikëpamjeve politike

Botë
Gjigandi teknologjik amerikan Google është akuzuar për diskriminim ndaj punonjësve të bardhë meshkuj me këndvështrime politike konservatore. Ish-inxhinieri i Google, James Damore, ka hapur padi për diskriminim në ...
Read more Comments Off on Google akuzohet për diskriminim për shkak të pikëpamjeve politike

Kaq gjuhë të botës flet Google

Tech
Google Translate shtoi këtë javë 13 gjuhë të reja, duke e çuar numrin total të gjuhëve në 103. Gjuhët e shtuar nga Google përfshijnë galishten e Skocisë, gjuhën ...
Read more Comments Off on Kaq gjuhë të botës flet Google

Këto janë fjalët më të kërkuara në google për vitin 2017

Kuriozitete
Google nxjerr raportin mbi kërkimet më të shumta që janë bërë në internet gjatë 2017. iPhone 8 dhe iPhoneX qëndrojnë në vendin e dytë dhe të tretë respektivisht ...
Read more Comments Off on Këto janë fjalët më të kërkuara në google për vitin 2017

Zbulohet sozia e sistemit tonë diellor

Kuriozitete
Sistemi i Inteligjencës artificiale Google zbulon një sistem tjetër diellor, shumë të ngjashëm me sistemin tonë diellor. Ky sistem është i formuar nga tetë planetë që rrotullohen rreth ...
Read more Comments Off on Zbulohet sozia e sistemit tonë diellor

Google përgatit Android Go për telefona të mençur

Tech
Qysh në maj të këtij viti, Google premtoi se do të ofronte një version të sistemit operativ Android Oreo, të destinuar për pajisje mobile me karakteristika të dobëta. ...
Read more Comments Off on Google përgatit Android Go për telefona të mençur

Google me telefon Android

Tech
Google është i interesuar për të gjetur se çfarë lloj opinioni kanë përdoruesit për një telefon të fokusuar në YouTube, kështu që ai bëri kërkime mbi këtë temë. ...
Read more Comments Off on Google me telefon Android

Përdoruesit spiunohen nga pajisjet Android

Tech
Ndarja e lokacionit është njëra nga shërbimet të cilën shumica e përdoruesve e mbajnë të shkyçur, për shkak të ruajtjes së baterisë ose mbrojtjes së privatësisë, por sipas ...
Read more Comments Off on Përdoruesit spiunohen nga pajisjet Android

Ja çfarë kërkojnë më së shumti shqiptarët në Google

Kuriozitete
Shqiptarët kërkojnë edukim…  Në kulturën popullore, vende të caktuara lidhen stereotipikisht me produkte të caktuara – birrë në Gjermani, qilima në Turqi, elektronikë në Japoni. Por ato gjëra, ...
Read more Comments Off on Ja çfarë kërkojnë më së shumti shqiptarët në Google

Arrihet marrëveshja: S’ka më postime ekstremiste në rrjete sociale

Botë
Gjigantët teknologjikë përfshirë Facebookun, Twitterin dhe Google, ranë dakord të bëjnë më shumë për të hequr postimet me përmbajtje ekstremiste më shpejtë. Akordi u arrit pas një takimi dyditor ...
Read more Comments Off on Arrihet marrëveshja: S’ka më postime ekstremiste në rrjete sociale

Google regjistron çdo gjë që ju keni thënë për të që prej krijimit

Tech
Motori më i madh i kërkimit, Google, mund të ketë një regjistër me bazë të dhënash për çdo gjë që ju keni thënë rreth tij që prej krijimit. ...
Read more Comments Off on Google regjistron çdo gjë që ju keni thënë për të që prej krijimit