19 January, 2019 20:34
Greva

Greva

Bahtiri ka një ide për zëvendësimin e mësuesve nëse greva nuk ndërpritet të hënën

Kryesore Lajme
Kryetari i Komunës së Mitrovicës, Agim Bahtiri, ka ftuar mësimdhënësit të ndalin grevën dhe që nga e hëna të fillojnë procesin mësimor. Agim Bahtiri përmes një publikimi në ...
Read more Comments Off on Bahtiri ka një ide për zëvendësimin e mësuesve nëse greva nuk ndërpritet të hënën

Haxhiu përkrah grevën e mësimdhënësve, akuzon Qeverinë

Kryesore Lajme
Deputetja e Lëvizjes Vetëvendosje, Albulena Haxhiu, ka drejtuar akuza ndaj Qeverisë Haradinaj, derisa ka përkrahur grevën e paralajmëruar nga mësimdhënësit, shkruan Kosova Post. Haxhiu, ka theksuar se kjo ...
Read more Comments Off on Haxhiu përkrah grevën e mësimdhënësve, akuzon Qeverinë

Kirurgët thonë se greva e tyre është legjitime

Kryesore Lajme Shëndetësi
Greva e kirurgëve të cilët kanë më shumë se 10 ditë që kanë pezulluar punën, po cilësohet joligjore përderisa nuk është nën petkun e Federatës Sindikale të Shëndetësisë ...
Read more Comments Off on Kirurgët thonë se greva e tyre është legjitime

Të gjithë mjekët sot në grevë

Kryesore Lajme
Personeli mjekësor në Kosovë sot do të hyjë në grevë 24-orëshe, duke kundërshtuar kështu mosplotësimin e kërkesës së tyre për rritjen e pagave në shëndetësi. Nëse deri në ...
Read more Comments Off on Të gjithë mjekët sot në grevë

Anulohet greva e paralajmëruar e SBASHK-ut

Kryesore Lajme
Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës do ta anulojë grevën pasi Qeveria ka miratuar projektligjin për punëtorët e arsimit të viteve ’90. Kryetari i Sindikates, Rrahman ...
Read more Comments Off on Anulohet greva e paralajmëruar e SBASHK-ut

Dafina Mehmeti, e matur dhe e drejtë për procesin e grevës mësimore

Intervistë Kryesore
Dafina Mehmeti, kryetare e shkollës Ekonomike në Prishtinë, e pyetur nga Kosova Post për procesin e grevës nga mësimdhënësit, shpreh opinionin e saj rreth kësaj dukurie. Kosova Post: ...
Read more Comments Off on Dafina Mehmeti, e matur dhe e drejtë për procesin e grevës mësimore

SBASHK-u nuk heq dorë nga greva, Bytyqi: Ligji të shkojë sa më shpejt në Parlament

Kryesore Lajme
Drejtues të SBASHK-ut kanë kërcënuar se nëse brenda dy ditësh projektligji për punëtorët e viteve të 90-ta nuk dërgohet në Kuvend, atëherë atyre nuk u mbetet asgjë tjetër ...
Read more Comments Off on SBASHK-u nuk heq dorë nga greva, Bytyqi: Ligji të shkojë sa më shpejt në Parlament

SBASHK-u ultimatum: Keni kohë deri në këtë datë ose grevat s’ndalen!

Kryesore Lajme
Sindikata e Bashkuar e Arsimit, Shkencës dhe Kulturës (SBASHK) ka paralajmëruar grevë gjenerale në tërë sistemin arsimor në rast se pas datës 13 prill nuk rregullohet përfundimisht çështja ...
Read more Comments Off on SBASHK-u ultimatum: Keni kohë deri në këtë datë ose grevat s’ndalen!

Kaos në trafikun hekurudhor në Francë

Botë
Trafiku hekurudhor në Francë ka hyrë në ditën e dytë të bllokadës, për shkak të grevës së punëtorëve të hekurudhave, që po kundërshtojnë reformën e planifikuar nga qeveria. ...
Read more Comments Off on Kaos në trafikun hekurudhor në Francë

Greva bllokon arsimin në gjithë Kosovën

Kryesore Lajme
Sindikata e Bashkuar e Arsimit dhe të Shkencës së Kosovës do të mbajë sot grevë një ditore në të gjitha institucionet arsimore të Kosovës. Rrahman Jasharaj, kryetari i ...
Read more Comments Off on Greva bllokon arsimin në gjithë Kosovën