October 16, 2018
Kosova e Re

Kosova e Re

Deputeti Sejdiu paralajmëron debat të nxehtë rreth marrëveshjes për Kosova e Re

Kryesore Lajme
Deputeti i Grupit të Pavarur të Deputetëve, Dardan Sejdiu përmes një postimi në facebook ka folur lidhur me seancën e nesërme ku njëra ndër interpelancat e parapara për ...
Read more Comments Off on Deputeti Sejdiu paralajmëron debat të nxehtë rreth marrëveshjes për Kosova e Re

Bëhet publike kontrata për ‘Kosovën e Re’ (Foto) + (Video)

Ekonomi Kryesore Lajme
Kontrata për njërin prej projekteve më të mëdha në historinë e Republikën e Kosovës, sapo është bërë publike. Vlera e investimit, ka thyer çdo rekord të deri tashëm, ...
Read more Comments Off on Bëhet publike kontrata për ‘Kosovën e Re’ (Foto) + (Video)

Lluka: Në vitin 2018 bëhet tenderimi për Kosovën e Re

Lajme
Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Vadrin Lluka mbajti konferencën e fundvitit me gazetarë, ku shpalosi të arriturat dhe prioritetet për vitin 2018. Ministri Lluka ka prezantuar katër shtyllat kryesore ...
Read more Comments Off on Lluka: Në vitin 2018 bëhet tenderimi për Kosovën e Re

‘Marrëveshja e sotme bllokon Kosovën edhe për 40 vjetët e ardhshëm’

Lajme
Konsorciumi Kosovar i Shoqërisë Civile për Zhvillim të Qëndrueshëm (KOSID) konsideron se marrëveshja e arritur sot në mes të Qeverisë së Kosovës dhe kompanisë Contour Global do të ...
Read more Comments Off on ‘Marrëveshja e sotme bllokon Kosovën edhe për 40 vjetët e ardhshëm’

Sot nënshkruhet marrëveshja për Termocentralin ‘Kosova e Re’

Kryesore Lajme
Sot mbahet ceremonia e nënshkrimit të marrëveshjeve komerciale për TC “Kosova e Re”, në mes të Qeverisë së Kosovës dhe Contour Global. Të pranishëm në këtë ceremoni do ...
Read more Comments Off on Sot nënshkruhet marrëveshja për Termocentralin ‘Kosova e Re’

Ymeri e quan skandaloz projektin për termocentralin ‘Kosova e Re’

Kryesore Lajme
Kreu i Lëvizjes Vetëvendosje, Visar Ymeri, e ka quajtur skandaloz projektin për termocentralin “Kosova e Re”, për ndërtimin e të cilit dje është nënshkruar marrëveshja. Ymeri tha se ...
Read more Comments Off on Ymeri e quan skandaloz projektin për termocentralin ‘Kosova e Re’

Ndërtimi “Kosova e Re” mirëpritet nga OEK, edhe pse i vonuar

Ekonomi Lajme
Oda Ekonomike e Kosovës ka mirëpritur arritjen e marrëveshjes për ndërtimin e termocentralit “Kosova e Re”, i cili ka rëndësi shumëdimensionale për ardhmërinë e Kosovës. Sipas OEK-ut, është ...
Read more Comments Off on Ndërtimi “Kosova e Re” mirëpritet nga OEK, edhe pse i vonuar

Nuk ka fonde për të ndërtuar ‘Kosovën e Re’

Ekonomi
Ndërtimi i termocentralit të ri “ Kosova e Re”, po zvarritet për kohë të gjatë. Kostoja e ndërtimit të tij është mjaft e lartë dhe kap shumën në ...
Read more Comments Off on Nuk ka fonde për të ndërtuar ‘Kosovën e Re’

Edhe ‘Kosova e Re’ drejt dështimit?

Ekonomi Kryesore Lajme
Projekti për ndërtimin e termocentralit të ri “Kosova e Re” po shkon drejt dështimit, pasi kompania “Contour Global”, e përzgjedhur si kompania fituese për ndërtimin e këtij termocentrali, ...
Read more 0

Stavileci: ‘Kosova e Re’ do t’i punësojë 10 mijë persona

Ekonomi Kryesore
Ministri i Zhvillimit Ekonomik, Blerand Stavileci, ka thënë se projekti “Kosova e Re” do ta shtojë për 2% rritjen ekonomike, që është, sipas tij, një kapërcim mjaft i ...
Read more 0