20 January, 2019 17:03
Maqedoni

Maqedoni

Reagime të shumta pas zyrtarizimit të shqipes në Maqedoni

Kryesore Lajme Rajon
Ligjin për përdorimin e gjuhëve është publikuar në Gazetën Zyrtare, duke i dhënë formën e prerë kësaj zgjidhjeje ligjore të diskutueshme tani një kohë të gjatë, që rregullon ...
Read more Comments Off on Reagime të shumta pas zyrtarizimit të shqipes në Maqedoni

Gjuha shqipe edhe zyrtarisht obligative në Maqedoni

Kryesore Lajme
Një vit pas miratimit të tij në Kuvend, ligji për përdorimin e gjuhëve më në fund pritet të fuqizohet, duke u shpallur në Gazetën Zyrtare edhe pa nënshkrimin ...
Read more Comments Off on Gjuha shqipe edhe zyrtarisht obligative në Maqedoni

Bllokohen fshatra të tëra, njerëzit kanë mbetur pa ushqim

Kryesore Lajme
Zona malore e Maqedonisë po përballet me probleme të mëdha për shkak të reshjeve të dëborës, përcjell Kosova Post. Mbi një mijë banorë të fshatrave, Brezë, Malinë dhe ...
Read more Comments Off on Bllokohen fshatra të tëra, njerëzit kanë mbetur pa ushqim

Shqiptarja nga Maqedonia, berberja më e mirë në Zvicër

Kryesore Lajme
Në qytetin Sion të Zvicrës, biznes familjar zhvillon çifti bashkëshortor Saliu nga Prilepi i Maqedonisë. Demirali Saliu dhe bashkëshortja e tij Jesma kanë një sallon për prerjen e ...
Read more Comments Off on Shqiptarja nga Maqedonia, berberja më e mirë në Zvicër

Bora bllokon 10 policë në këtë fshat

Kryesore Lajme
10 policë, rojtar të kufirit Maqedoni-Kosovë janë bllokuar në fshatin Tanush, fshat disa kilometra larg Shkupit. Bora afër 1 metër e rënë në këtë fshat ka lënë policët ...
Read more Comments Off on Bora bllokon 10 policë në këtë fshat

Kryetari i kësaj komune në Maqedoni nuk e zbukuron qytetin, mjetet do t’ua shpërndajë familjeve skamnore

Lajme Rajon
Kryetari i Komunës Veles në Maqedoni, Ace Kocevski, ka njoftuar se nuk nuk do ta zbukurojë komunën, kurse mjetet që i ka paraparë për këtë qëllim, do t’ua ...
Read more Comments Off on Kryetari i kësaj komune në Maqedoni nuk e zbukuron qytetin, mjetet do t’ua shpërndajë familjeve skamnore

Nervozohet me përkthyesen, Xhaferi godet tavolinën dhe i thotë fol shqip!(Video)

Kryesore Lajme
Një moment pakujdesie e përkthyeses e ka nervozuar kryetarin e Kuvendit të Maqedonisë Talat Xhaferi, në momentin që po i drejtohej mediave bashkë me kolegun e tij shqiptar ...
Read more Comments Off on Nervozohet me përkthyesen, Xhaferi godet tavolinën dhe i thotë fol shqip!(Video)

A është e mundur për vendet përfshirëse të përkujtojnë bashkë Luftërat e Ballkanit?

Kryesore Kulturë Lajme
Ka kaluar më shumë se një shekull prej Luftërave të Ballkanit, që u zhvilluan gjatë viteve 1912-1913. Me këtë rast u zhvilluan aktivitete të ndryshme në Turqi dhe ...
Read more Comments Off on A është e mundur për vendet përfshirëse të përkujtojnë bashkë Luftërat e Ballkanit?

Pjestarët e Forcave të Armatosura të Maqedonisë trajnohen në kazermën e FSK-së

Kryesore Lajme
Në kuadër të bashkëpunimit të FSK-së, me Forcat e Armatosura të Republikës së Maqedonisë,  nga data 4-16 nëntor, në kazermën “Evropianet e Rinj” në Pomozotin, është realizuar trajnimi dyjavor për ...
Read more Comments Off on Pjestarët e Forcave të Armatosura të Maqedonisë trajnohen në kazermën e FSK-së

Policia po e kërkon Gruevskin në çdo cep të Maqedonisë

Lajme Rajon
Kosova Post ka mësuar se pas lëshimit të urdhërarrestit për Nikolla Gruevskin, policia maqedonase është vënë në ndjekje dhe pritet arrestimi me forcë i tij. Pritet që ai ...
Read more Comments Off on Policia po e kërkon Gruevskin në çdo cep të Maqedonisë