September 24, 2018
mishi

mishi

Nutricionistja tregon se kur do të vërehen efektet e konsumimit të mishit të prishur

Kryesore Lajme
Rishtazi doli skandali për cilësinë e mishit të importuar në Kosovë pasi Agjencia Federale për Sigurimin e Rrjetit Ushqimor në Belgjikë ka konstatuar se një pjesë e mishit ...
Read more Comments Off on Nutricionistja tregon se kur do të vërehen efektet e konsumimit të mishit të prishur

Këto shenja tregojnë se organizmi juaj nuk e tret mishin si duhet

Shëndetësi
Mishi i kuq është një ndër ushqimet më të konsumuara në tryezat e shqiptarëve, madje shumica e prindërve tanë e konsiderojnë si përfaqësuesin më të rëndësishëm të një ...
Read more Comments Off on Këto shenja tregojnë se organizmi juaj nuk e tret mishin si duhet

Rralloni këto ushqime!

Shëndetësi
Përveç nëse keni ndonjë alergji apo ndonjë problem tjetër, ju nuk keni nevojë ta hiqni asnjë ushqim nga jeta juaj – megjithatë, ka disa ushqime të cilat duhet ...
Read more Comments Off on Rralloni këto ushqime!

Ja pse nuk duhet t’i konsumoni aq shpesh këto ushqime

Shëndetësi
Përveç nëse keni ndonjë alergji apo ndonjë problem tjetër, ju nuk keni nevojë ta hiqni asnjë ushqim nga jeta juaj – megjithatë, ka disa ushqime të cilat duhet ...
Read more Comments Off on Ja pse nuk duhet t’i konsumoni aq shpesh këto ushqime

Sëmundjet që shkakton mishi i përpunuar

Shëndetësi
Kanceri i prostatës është sëmundja më e zakonshme në Britaninë e Madhe në meshkuj. Ushqimi i mishit të përpunuar mund të rrisë rrezikun e zhvillimit të gjendjes, paralajmëron ...
Read more Comments Off on Sëmundjet që shkakton mishi i përpunuar

Cili lloj mishi është i shëndetshëm për ju?

Shëndetësi
Mishi i kuq është një burim i mirë për proteina dhe energji. Furnizon përreth 30% të yndyrave nga 100-130 gram yndyra që përgjithësisht njerëzit mund të konsumojnë çdo ...
Read more Comments Off on Cili lloj mishi është i shëndetshëm për ju?

Ushqimet që ju mbajnë ngrohtë gjatë dimrit

Shëndetësi
Me rënien e temperaturave të gjithë dëshirojnë të gjejnë mënyrën e duhur për të qëndruar ngrohtë. Po a ndikojnë ushqimet që konsumojmë në temperaturën e trupit? Përgjigja është ...
Read more Comments Off on Ushqimet që ju mbajnë ngrohtë gjatë dimrit

A është fasulja më e shëndetshme se mishi?

Shëndetësi
Nëse ju vonohet paga dhe nuk keni para për të blerë mish, blini një kilogram fasule. Jo që fasulja është më e lirë, por edhe njëqind herë më ...
Read more Comments Off on A është fasulja më e shëndetshme se mishi?

Cili lloj i mishit është më i shëndetshëm?

Shëndetësi
Sa i shëndetshëm është mishi? Cili lloj mishi është më i mirë për shëndetin dhe mbi të gjitha çfarë mishi duhet konsumuar në rast se ke probleme me ...
Read more Comments Off on Cili lloj i mishit është më i shëndetshëm?

Acid, kimikate kancerogjene, patate dhe karton, ja si maskohet mishi i kalbur i Brazilit drejt Europës

Botë
Autoritetet braziliane kanë pezulluar 33 zyrtarë të qeverisë në mars të këtij viti pas investigimit të zbuluar se disa nga prodhuesit më të mëdhenj të mishit në vend ...
Read more 0