19 January, 2019 20:39
Qeveria e Kosovës

Qeveria e Kosovës

PSD-ja s’e voton buxhetin pa iu plotësuar kushtet, Qeveria synon ta miratojë në fund të muajit

Kryesore Lajme
Pesë kushte kishte vënë Partia Socialdemokrate kur si parti opozitare, më 21 dhjetor të vitit të kaluar bëri të mundur të kalojë në parim Projektligji për Buxhetin e ...
Read more Comments Off on PSD-ja s’e voton buxhetin pa iu plotësuar kushtet, Qeveria synon ta miratojë në fund të muajit

Furrat e bukës në Kosovë shfrytëzojnë taksën për përfitimet e veta personale

Ekonomi Kryesore
Vendosja e taksës 100% nga Qeveria e Kosovës ndaj mallrave të Serbisë dhe Bosnjës e Hercegovinës, ka ndikuar në rritjen e çmimit të produkteve të konsumit vendor, veçanërisht ...
Read more Comments Off on Furrat e bukës në Kosovë shfrytëzojnë taksën për përfitimet e veta personale

Don Lush Gjergji: Edhe feja krishtere i ndalon lojërat e fatit (Video)

Intervistë Kryesore Lajme Video
Javë më parë, Qeveria e Kosovës, ka miratuar koncept-dokumentin për kumarhanet (lojërat e fatit), e përmes së cilit synon të rrisë zhvillimin ekonomik, zbusë papunësinë e të përmirësoj ...
Read more Comments Off on Don Lush Gjergji: Edhe feja krishtere i ndalon lojërat e fatit (Video)

Mblidhet LDK! Negociata, riformatim apo rrëzim i Qeverisë

Kryesore Lajme
Nesër në orën 12:00 (e hënë), i pari i Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK) Isa Mustafa ka thirrur një mbledhje të madhe me Grupin Parlamentar të LDK’së për ...
Read more Comments Off on Mblidhet LDK! Negociata, riformatim apo rrëzim i Qeverisë

Qeveria emëron drejtorin e përgjithshëm të autoritetit të Aviacionit Civil

Ekonomi Kryesore
Në mbledhjen e rregullt të Qeverisë së Kosovës, ministri i Infrastruktuës, Pal Lekaj, ka propozuar Eset Berishën për drejtor të përgjithshëm të autoritetit të Aviacionit Civil të Kosovës, ...
Read more Comments Off on Qeveria emëron drejtorin e përgjithshëm të autoritetit të Aviacionit Civil

Qeveria nuk i pranon dorëheqjet e kryetarëve verior

Kryesore Lajme
Ndonëse kanë kaluar më shumë se 40 ditë nga koha kur katër kryetarët e komunave veriore me shumicë serbe dhanë dorëheqje, Ministria e Administrimit e Pushtetit Lokal ende ...
Read more Comments Off on Qeveria nuk i pranon dorëheqjet e kryetarëve verior

A do të ‘thyhet’ LDK-ja nga ‘lutjet’ për të marrë pjesë në dialogun me Serbinë?

OP / ED
Shkruan: Fadil Pushkolli Qeveria e Kosovës ka krijuar Ekipin Shtetëror të Dialogut me Serbinë, për t’ia dal mbanë sfidës së këtij viti, që nuk do të jetë aspak ...
Read more Comments Off on A do të ‘thyhet’ LDK-ja nga ‘lutjet’ për të marrë pjesë në dialogun me Serbinë?

Maqedonia dhe Shqipëria përfitojnë nga taksa 100 për qind

Ekonomi
Tregtarët maqedonas dhe ata nga Shqipëria janë përfituesit më të mëdhenj nga vendosja e taksës 100 për qind nga Qeveria e Kosovës për produkte të mallrave me origjinë ...
Read more Comments Off on Maqedonia dhe Shqipëria përfitojnë nga taksa 100 për qind

Ngecjeve ekonomike Qeveria u përgjigjet me 20 masa ‘të shkruara’

Ekonomi Kryesore Lajme
Qeveria e Kosovës i ka listuar 20 masa, të cilave ua ka dhënë epitetin e prioriteteve në Programin për Reforma në Ekonomi që mbulojnë periudhën 2019-2021. Me to, ...
Read more Comments Off on Ngecjeve ekonomike Qeveria u përgjigjet me 20 masa ‘të shkruara’

Ambasadorët e QUINT-it kërkojnë suspendimin e taksës për t’i dhënë shans Marrëveshjes

Kryesore Lajme
Taksa e Qeverisë prej 100 për qind ndaj mallrave me origjinë nga Serbia dhe Bosnjë-Hercegovina ka dominuar takimin mes udhëheqësve të Kosovës, Delegacionit shtetëror dhe ambasadorëve të vendeve ...
Read more Comments Off on Ambasadorët e QUINT-it kërkojnë suspendimin e taksës për t’i dhënë shans Marrëveshjes