December 11, 2017
shëndeti

shëndeti

Ngrënia e ushqimit në mbrëmje me dëmshme se sa kemi menduar!

Shëndetësi
Është e zakonshme të hani ushqime të ndryshme natën vonë, e posaçërisht kur keni ftuar ndonjë shok/shoqe dhe jeni duke shikuar ndonjë emision televiziv. Por ekspertët shëndetësorë janë ...
Read more Comments Off on Ngrënia e ushqimit në mbrëmje me dëmshme se sa kemi menduar!

Pse nuk bën ta mbani në frigorifer me ngrirje të thellë mishin e bluar

Shëndetësi
Keni blerë më shumë mish të bluar, sepse ishte me ulje çmimi dhe keni vendosur ta mbani në frigorifer me ngrirje të thellë. Nuk është ide e mirë. ...
Read more Comments Off on Pse nuk bën ta mbani në frigorifer me ngrirje të thellë mishin e bluar

Llojet e çajit për dobësim

Shëndetësi
Përveç çajit të gjelbër, disa lloje të tjera të çajit janë një ndihmë e mirë në humbjen e peshës. Edhe pse vazhdimisht flitet se çaji i gjelbër vepron ...
Read more Comments Off on Llojet e çajit për dobësim

Të vraposh (keq) është e rrezikshme për shëndetin

Shëndetësi
Pse vrapon? Për t’u dobësuar? Për t’u ndjerë më mirë, për të sfiduar veten, apo sepse është pa shpenzime dhe e lehtë? Secili nga mijëra të rinjtë shqiptarë ...
Read more Comments Off on Të vraposh (keq) është e rrezikshme për shëndetin

Çfarë na sjell për shëndetin dielli

Shëndetësi
Rezultatet e një studimi të fundit shkencor kanë treguar vlerat e çmuara të vitaminës që vjen nga dielli. Vitamina D mbron trupin ndaj një sërë sëmundjesh të rëndësishme, ...
Read more Comments Off on Çfarë na sjell për shëndetin dielli

Vuani nga kapsllëku? Ja mënyrat natyrale për ta trajtuar

Shëndetësi
Kapsllëku është një kusht shëndetësor shumë i përhapur tek njerëzit. Disa nga faktorët që ndikojnë në kapsllëk janë dieta e varfër ushqimore, mungesa e aktivitetit fizik, konsumimi i ...
Read more Comments Off on Vuani nga kapsllëku? Ja mënyrat natyrale për ta trajtuar

Nëse ju del gjumi natën, mos i bëni këto veprime!

Shëndetësi
Nuk ka asgjë më të keqe sesa të zgjohesh në mes të natës dhe të rrotullohesh nga njëra anë në tjetrën në përpjekje për të fjetur sërish. Disa ...
Read more Comments Off on Nëse ju del gjumi natën, mos i bëni këto veprime!

Pini ujë limoni çdo ditë, por mos bëni të njëjtin gabim që bëjnë miliona të tjerë

Shëndetësi
Miliona njerëz në mbarë botën pijnë një gotë ujë limoni çdo mëngjes. Kjo rutinë i dobishëm mbron në mënyrë efektive kundër sëmundjeve të ndryshme dhe kushteve shëndetësore, pasi ...
Read more Comments Off on Pini ujë limoni çdo ditë, por mos bëni të njëjtin gabim që bëjnë miliona të tjerë

Ja pse personat nervozë sëmuren më së shpeshti!

Shëndetësi
Kontrolli i temperamentit është një problem për shumë njerëz. Sipas studimeve të ndryshme, një në tre persona ka probleme me vetëpërmbajtjen dhe të të qetësuarit e nervave. -Njerëzit ...
Read more Comments Off on Ja pse personat nervozë sëmuren më së shpeshti!

Tri këshillat shumë të rëndësishme për shëndetin e meshkujve

Shëndetësi
Kur është fjala për kujdesin shëndetësor, meshkujt kanë një reputacion të keq-pra njihen si gjinia që vepron si strucët, e fusin kokën në rërë duke shpresuar se problemet ...
Read more Comments Off on Tri këshillat shumë të rëndësishme për shëndetin e meshkujve