19 January, 2019 20:30
trepça

trepça

Minatorët e Trepçës vazhdojnë grevën

Ekonomi Kryesore Lajme
Minatorët e kombinatit metalurgjik Trepça në Kosovë kanë hyrë në ditën e gjashtë të grevës. Ata thonë se greva do të vazhdojë deri në plotësimin e kushteve të ...
Read more Comments Off on Minatorët e Trepçës vazhdojnë grevën

Gjuriq tregon planin e Serbisë për ‘marrjen’ e Trepçës

Kryesore Lajme
Drejtori i të ashtuquajturës ‘Zyra për Kosovën’ në qeverinë e Serbisë, Marko Gjuriq, ka paralajmëruar se në vitin 2019, Serbia do të fus duart në ‘Trepçë’ për të ...
Read more Comments Off on Gjuriq tregon planin e Serbisë për ‘marrjen’ e Trepçës

Vazhdon greva e minatorëve, asnjë ndërrim nuk është duke punuar

Ekonomi Lajme
Sot është dita e dytë e grevës së organizuar nga punëtorët e Minierës së Stantërgut të Kombinatit “Trepça”. Isuf Peci nga Sindikata e Minatorëve ka thënë se ende ...
Read more Comments Off on Vazhdon greva e minatorëve, asnjë ndërrim nuk është duke punuar

Dështimet që penguan zhvillimin ekonomik gjatë 2018-ës

Ekonomi Kryesore
Institucionet e vendit e neglizhuan miratimin e Ligjit për institucionet mikrofinanciare duke ua vazhduar kështu luksin këtyre institucioneve të cilat veprojnë në kundërshtim me misionin e tyre dhe ...
Read more Comments Off on Dështimet që penguan zhvillimin ekonomik gjatë 2018-ës

Trepça peng i statutit

Ekonomi Kryesore
Statuti për Trepçën do t’i hapte rrugë zhvillimit të këtij gjiganti ekonomik. Ky statut ishte miratuar dhe dërguar në Kuvendin e Kosovës, me propozim të Ministrisë së Zhvillimit ...
Read more Comments Off on Trepça peng i statutit

Ligji për ndërmarrjen ‘Trepça’ nuk po zbatohet

Ekonomi Lajme
Ligji për ndërmarrjen “Trepça”, edhe dy vjet pas miratimit, nuk ka filluar të zbatohet, në mungesë të Statutit. Drejtues të “Trepçës” kërkojnë që sa më parë të miratohet ...
Read more Comments Off on Ligji për ndërmarrjen ‘Trepça’ nuk po zbatohet

Ndërmarrja ‘Trepça’ prej 5 shkurtit pa drejtor, Haradinaj thërret takim urgjent pas ankesës së sindikalistëve

Kryesore Lajme
Ndërmarrja Trepça ka hyr në një krizë të madhe menaxheriale, pasi që në kohën kur po pritet zgjedhja e Bordit, kjo ndëmarrje ka mbetur për më shumë se ...
Read more Comments Off on Ndërmarrja ‘Trepça’ prej 5 shkurtit pa drejtor, Haradinaj thërret takim urgjent pas ankesës së sindikalistëve

Trepça ishte dhe do të jetë krenaria e Kosovës

OP / ED
Shkruan: Jahja Lluka Ishin kohë të turbullta kur rezistenca paqësore ndaj një regjimi  fashist filloi ndër minatorët. U bënë 29 vite që kur minatorët e Trepçës filluan grevën ...
Read more Comments Off on Trepça ishte dhe do të jetë krenaria e Kosovës

Haradinaj flet për Trepçën, ja çfarë premton

Ekonomi Kryesore Lajme
Shënimi i Javës së Minatorëve, 29 vjetorit të Grevës këtë vit u mbajt nën patronatin e Kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj. Në fjalën e tij, para minatorëve Kryeministri ...
Read more Comments Off on Haradinaj flet për Trepçën, ja çfarë premton

Britanikët përjashtohen nga ‘Trepça’

Ekonomi Kryesore Lajme
Me 10 tetor të vitit të kaluar kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, dhe ambasadori Britanik në Kosovë, Ruairí O’Connell, i kishin vënë firmat e tyre në një memorandum ...
Read more Comments Off on Britanikët përjashtohen nga ‘Trepça’