February 20, 2018
Unesco

Unesco

Maqedonia kërkon mendimin e UNESCO-s për rindërtimin xhamisë Ali Pasha në Ohër

Rajon
 Ministria e Kulturës e Republikës së Maqedonisë përmes një kumtese ka informuar oipinionin se është formuar një Komision nga persona kompetentë për t’i inspektuar rrethanat lidhur me restaurimin ...
Read more Comments Off on Maqedonia kërkon mendimin e UNESCO-s për rindërtimin xhamisë Ali Pasha në Ohër

Shqipëria dorëzon dosjen e kandidimit të liqenit të Ohrit në UNESCO

Rajon
Shqipëria dorëzoi të enjten Dosjen e Kandidimit të Rajonit të Liqenit të Ohrit si Trashëgimi Natyrore dhe Kulturore në Listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s. Ministri i Turizmit ...
Read more Comments Off on Shqipëria dorëzon dosjen e kandidimit të liqenit të Ohrit në UNESCO

Macron kërkon që buka franceze të jetë nën mbrojtjen e UNESCO-s

Botë
Presidenti francez, Manuel Macron ka dalë në mbështetje të elitës së bukëpjekësve francezë, duke kërkuar që buka tradicionale “baguette” të hyjë në listën e objekteve të mbrojtura nga ...
Read more Comments Off on Macron kërkon që buka franceze të jetë nën mbrojtjen e UNESCO-s

Netanyahu: Izraeli jashtë UNESCO-s para Vitit të Ri

Botë
Kryeministri i Izraelit, Benjamin Netanyahu, paralajmëroi sot se deri në fundin e këtij viti, Izraeli do të braktisë UNESCO-n, organizatën e Kombeve të Bashkuara për Arsim, Shkencë dhe ...
Read more Comments Off on Netanyahu: Izraeli jashtë UNESCO-s para Vitit të Ri

Izraeli largohet nga UNESCO

Botë
Kryeministri izraelit Benjamin Netanyahu thuhet se ka lëshuar një urdhër për përfaqësuesin e përhershëm të Izraelit në Organizatën e OKB-së për Arsimin, Shkencën dhe Kulturën (UNESCO), se vendi ...
Read more Comments Off on Izraeli largohet nga UNESCO

Maqedonia do të kërcënohet nga Serbia nëse mbështet Kosovën në UNESCO

Kryesore Lajme
Beogradi është duke përgatitur masa në rast se Shkupi e përkrah Kosovën në institucionet ndërkombëtare dhe është i mundur ndryshimi i vendimit për njohjen e Maqedonisë me emrin ...
Read more Comments Off on Maqedonia do të kërcënohet nga Serbia nëse mbështet Kosovën në UNESCO

Serbia tërheqë njohjen për Maqedoninë nëse voton pro Kosovës për në UNESCO!

Kryesore Lajme
Serbia do të tërheqë njohjen e Maqedonisë nëse kjo e fundit do të zyrtarizojë votën pro hyrjes së Kosovës në UNESCO. Bëhet fjalë për periudhën kohore të tanishme, ...
Read more Comments Off on Serbia tërheqë njohjen për Maqedoninë nëse voton pro Kosovës për në UNESCO!

Egjipti do ta rihapë bibliotekën që ruhet nga UNESCO

Kulturë
Egjipti po inauguron bibliotekën e lashtë në Manastirin e famshëm të Shën Katerinës në jug të Sinait. Ceremonia po bëhet pas tre viteve punë rinovuese e cila u ...
Read more Comments Off on Egjipti do ta rihapë bibliotekën që ruhet nga UNESCO

Serbët të shqetësuar për pranimin e Kosovës në Këshillin e Europës

Lajme Rajon
Në Serbi janë të shqetësuar se Kosova mund të pranohet në Këshillin e Europës, organizatë kjo që merret me mbrojtjen e të drejtave të njeriut, demokracinë, sundimin e ...
Read more Comments Off on Serbët të shqetësuar për pranimin e Kosovës në Këshillin e Europës

Tregimet e Biblës: Si i përdor Netanjahu shkrimet e shenjta për të justifikuar interesat e Izraelit

Kuriozitete
Kryeministri i Izraelit është një dashamirës i madh i Biblës, sidomos kur libri i shenjtë 2700 vjeçar përdoret për të çmitizuar politikën izraelite. Citimet biblike nga Benjamin Netanyahu ...
Read more Comments Off on Tregimet e Biblës: Si i përdor Netanjahu shkrimet e shenjta për të justifikuar interesat e Izraelit