January 16, 2018
Ushqimet

Ushqimet

Si ta dalloni se po ushqeheni keq?

Shëndetësi
Si të dalloni nëse keni mungesa ushqimore dhe si t’i korrigjoni ato? Kequshqyerja apo ushqyerja e pamjaftueshme mund te reflektohet edhe ne shenja fizike, përveç atyre metabolike. Këto ...
Read more Comments Off on Si ta dalloni se po ushqeheni keq?

Këto ushqime duhet t’i hiqni menjëherë nga vaktet tuaja nëse…

Shëndetësi
Sipas mjekëve regjimi ushqimor i varfër në vlera ushqyese ndikon në formimin e gurëve në veshka. Gurët në veshka janë masa të forta kristalinash me forma dhe përmasa ...
Read more Comments Off on Këto ushqime duhet t’i hiqni menjëherë nga vaktet tuaja nëse…

Gjatë viti 2017 u asgjësuan 500 mijë kilogramë produkte ushqimore

Ekonomi
Agjencia e Ushqimit dhe Veterinës, gjatë vitit 2017, ka asgjësuar 50 mijë kilogramë produkte të ndryshme ushqimore të cilat nuk i kanë plotësuar kriteret për konsumë. Kryeshefi i ...
Read more Comments Off on Gjatë viti 2017 u asgjësuan 500 mijë kilogramë produkte ushqimore

Shmangni këto pesë ushqime për të zvogëluar rrezikun e sëmundjes së …

Shëndetësi
Demenca është sindroma e cila është e ndërlidhur me dobësimin e funksionit të trurit. Demenca përfshin probleme me kujtesën, me shpejtësinë e mendimit, mprehtësinë mendore, gjuhën, kuptimin, gjykimin, ...
Read more Comments Off on Shmangni këto pesë ushqime për të zvogëluar rrezikun e sëmundjes së …

Sa aktivitet fizik duhet të bëni pasi hani brumëra?!

Shëndetësi
Siç duket, duhet të vraponi 33 minuta me ritëm të rregullt (rreth 8km/h) për t’i djegur vetëm dy copa të një pice. Ekspertët tregojnë se dy copa të ...
Read more Comments Off on Sa aktivitet fizik duhet të bëni pasi hani brumëra?!

Të lodhur nga festat? Ja disa nga ushqimet që ju rikuperojnë

Shëndetësi
Nëse keni mungesë të energjisë, pijet ushqyese janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të furnizuar trupin tuaj me vitaminat dhe mineralet e nevojshme. Shikoni cilat ushqime do t’ju ...
Read more Comments Off on Të lodhur nga festat? Ja disa nga ushqimet që ju rikuperojnë

Ushqimet e shëndetshme që ju nevojiten kur jeni mbi 40-vjeç

Shëndetësi
Zgjedhjet që do të ndihmojnë në mbajtjen e sheqerit në gjak, zvogëlojnë rrezikun e kancerit dhe mbajnë nivele të larta të energjisë. Në kundërshtim me atë që mund ...
Read more Comments Off on Ushqimet e shëndetshme që ju nevojiten kur jeni mbi 40-vjeç

Ushqimet e jetëgjatësisë

Shëndetësi
Së fundmi, kur bëhet fjalë për shëndetin dhe ushqyerjen e shëndetshme, ndërgjegjësimi ashtu si edhe njohuritë e njerëzve janë rritur shumë herë më shumë se në të kaluarën. ...
Read more Comments Off on Ushqimet e jetëgjatësisë

Ushqimet e pasura me hekur

Shëndetësi
Hekuri nga ushqimet me origjinë shtazore absorbohet lehtë në trup, por ende ka nevojë për ndihmë për marrjen e hekurit nga ushqimet me origjinë bimore. Hekuri nga ushqimet ...
Read more Comments Off on Ushqimet e pasura me hekur

Mos konsumoni këto ushqime nëse keni probleme me gjëndrën tiroide

Shëndetësi
Ushqimet që forcojnë funksionin e gjëndrës tiroide janë peshqit dhe frutat e detit për shkak të përmbajtjes së jodit. Ushqimet që duhet të shmangen. Glyten – të gjitha ...
Read more Comments Off on Mos konsumoni këto ushqime nëse keni probleme me gjëndrën tiroide