October 16, 2018
Vitamina

Vitamina

Vitaminat që duhet dhe nuk duhet të merren çdo ditë

Shëndetësi
Vitaminat janë ndër lëndët e nevojshme që i vijnë në ndihmë organizimit për të kryer funksionet e tij. “Autoritetet e Institutit të Shëndetit publik bëjnë me dije se: ...
Read more Comments Off on Vitaminat që duhet dhe nuk duhet të merren çdo ditë

Kjo është arsyeja pse trupi ju mbledh ujë! Si ta shmangni atë?

Shëndetësi
Mbajtja e lëngjeve është akumulimi i ujit në inde, si rezultat i mosbalancimit në trup. Trupi ynë është një sistem kompleks i hormoneve që vazhdimisht ndreq nivelet e ...
Read more Comments Off on Kjo është arsyeja pse trupi ju mbledh ujë! Si ta shmangni atë?

Këto janë tri përparësitë e kivit

Shëndetësi
Kivi është një nga ushqimet më të shëndetshme në botë dhe një nga burimet më të mira të vitaminës C. Ai posedon vitaminën K, e cila ndihmon në ...
Read more Comments Off on Këto janë tri përparësitë e kivit

Vetitë e jashtëzakonshme të kivit

Shëndetësi
Kivi ka shijen e thartë dhe formën e ndryshme nga frutat tjera, shkruan Kosova Post. Ai ka cilësi shumë të mira për shëndetin. Përmban sasi më të larta ...
Read more Comments Off on Vetitë e jashtëzakonshme të kivit

Pse është i shëndetshëm çaji i gjelbër?

Shëndetësi
Çaji i gjelbër fitohet me përpunimin e fletëve të bimës së çajit “Camellia sinensis” – shkurres së lartë me gjethe të imëta, të dhëmbëzuara, me shkëlqim. Bima përpunohet ...
Read more Comments Off on Pse është i shëndetshëm çaji i gjelbër?

Brokoli, mjekim për mushkëri dhe frymëmarrje

Shëndetësi
Brokoli është një perim i shijshëm dhe me shumë pak kalori, shumë i përshtatshëm për dieta. Është tipik dimëror dhe është më mirë të blihet kur ka kohën ...
Read more Comments Off on Brokoli, mjekim për mushkëri dhe frymëmarrje

Çfarë na sjell për shëndetin dielli

Shëndetësi
Rezultatet e një studimi të fundit shkencor kanë treguar vlerat e çmuara të vitaminës që vjen nga dielli. Vitamina D mbron trupin ndaj një sërë sëmundjesh të rëndësishme, ...
Read more Comments Off on Çfarë na sjell për shëndetin dielli

Dobitë shëndetësore të shafranit

Shëndetësi
Pjesa shëruese e shafranit janë stigmat që përmbajnë fitokimikate të shumta si krocina, pikrokrocina, likopena, karotenoidet dhe alkaloidet, shkruan Kosova Post. Vaji esencial përmban safranal i cili ka ...
Read more Comments Off on Dobitë shëndetësore të shafranit

Cilat janë përfitimet shëndetësore të ftoit?

Shëndetësi
Dobitë ushqyese dhe mjekësore të ftoit për njeriun ende nuk janë të studiuara mirë por, nga të dhënat e deritanishme të shkencës del në pah se ftoi në ...
Read more Comments Off on Cilat janë përfitimet shëndetësore të ftoit?

Uji i orizit: Përfitimet që jep në shëndet

Shëndetësi
Orizi është një nga ushqimet më të preferuara për njerëzit në mbarë botën. Ai është kultivuar për herë të parë në Azi dhe po në këtë vend ka ...
Read more Comments Off on Uji i orizit: Përfitimet që jep në shëndet