Cilat ushqime zhbllokojnë arteriet

Cilat ushqime zhbllokojnë arteriet

Nëse nuk i keni arteriet të pastra, në to mund të krijohen pllaka që do t’i bllokojnë.

Si rezultat, qarkullimi i gjakut pengohet. Juve do t’ju duhet të zhbllokoni arteriet nga ndërtimet e kolesterinës, yndyrës, humbjeve qelizore dhe kalciumit, transmeton kosovapress. Gjëja më e mirë për pastrimin e arterieve është ngrënia e ushqimeve të shëndetshme.

Ushqimet e mëposhtme të cilat janë miqësore me arteriet duhen shtuar menjëherë në dietën tuaj:

1.Hudhrat

2.Shegët

3.Salmoni

4.Shafrani

5.Vaji i ullirit/Kosovapost/