December 11, 2018
Shëndetësi

Shëndetësi

Shëndetësi

Kur jeni me ftohje konsumoni këto ushqime

Ushqimet e zgjedhura janë të rëndësishme për të ruajtur shëndetin, por gjithashtu mund të qetësojnë ftohjen dhe lehtësojnë simptomat. Ndërsa sëmundjet më serioze kërkojnë regjime të veçanta diete. ...
Read more Comments Off on Kur jeni me ftohje konsumoni këto ushqime
Shëndetësi

Zmadhimi i prostatës, trajtimi me ilaçe dhe kur duhet operuar

Zmadhimi beninj i prostatës që quhet ndryshe dhe Hiperplazi Beninje e Prostatës (BPH), është një gjendje e zakonshme te burrat mbi 45 vjeç që shtohet me kalimin e ...
Read more Comments Off on Zmadhimi i prostatës, trajtimi me ilaçe dhe kur duhet operuar
Shëndetësi

Paraziti ngjitës që përhapet përmes ujit

Paraziti ‘Cryptosporidiosis’ që gjendet në birgjet australiane mund të shkaktoj diarre. Ky lloj paraziti është i përhaur kryesisht në pishina publike, paqet me ujë ose në ujin e ...
Read more Comments Off on Paraziti ngjitës që përhapet përmes ujit
Shëndetësi

Pse jargavitemi gjatë gjumit?

Jargavitja gjatë gjumit është pështyma e tepërt që del nga goja, dhe në të gjithë e bëjmë këtë çdo herë në një kohë. Por nëse kjo ndodh rregullisht ...
Read more Comments Off on Pse jargavitemi gjatë gjumit?
Shëndetësi

Ja pse nuk duhet t’i ndahemi kafesë turke

Edhe pse dikur kafeja nuk ishte aspak e lirë, sërish Ushtria Osmane nuk hoqi dorë. Kafeja konsumohej kaq shumë saqë nuk kishte më dallim nga buka dhe uji. ...
Read more Comments Off on Ja pse nuk duhet t’i ndahemi kafesë turke
Shëndetësi

Ky është fruti që pastron gjakun dhe mëlçinë (Foto)

Përveç përdorimit në kuzhinë për përgatitjen e ëmbëlsirave të ndryshme, kajsia renditet edhe si një frut kurues. Në mjekësinë popullore përdoren frutat e kajsisë, të cilat janë të ...
Read more Comments Off on Ky është fruti që pastron gjakun dhe mëlçinë (Foto)
Shëndetësi

Për dhëmbë më të bardhë përdorni këto ushqime

Të gjithë ëndërrojmë të kemi një buzëqeshje të përsosur si yjet e Hollywood-it. Sidoqoftë, jo gjithsecili mund ta përballojë financiarisht zbardhjen e dhëmbëve te dentisti. Prandaj, më poshtë ...
Read more Comments Off on Për dhëmbë më të bardhë përdorni këto ushqime
Shëndetësi

Foshnjat po diagnostifikohen gabimisht me alergji qumështore

Foshnjat po diagnostifikohen gabimisht me alergji të qumështit për shkak të ndikimit të industrisë së formulës së foshnjave, thonë mjekët. Një hetim nga British Medical Jounal thonë se ...
Read more Comments Off on Foshnjat po diagnostifikohen gabimisht me alergji qumështore
Shëndetësi

Shkencëtarët realizojnë projekt madhor për diagnostifikimin e sëmundjeve të rralla

Shkencëtarët nga Cambrifje kanë kompletuar projektin më të madh në botë të sekuencimit të gjeneve. Ky projekt shpresohet se do të mundësojë kuptimin më të mirë të sëmundjeve ...
Read more Comments Off on Shkencëtarët realizojnë projekt madhor për diagnostifikimin e sëmundjeve të rralla
Shëndetësi

Shkencëtarët provojnë testin e ri që do të shpëtojë mijëra jetë!

Shkencëtaret në Australi kanë njoftuar se po zhvillojnë një test të ri, përmes të cilit për 10 minuta mund të zbulohet a është njeriu i prekur nga kanceri. ...
Read more Comments Off on Shkencëtarët provojnë testin e ri që do të shpëtojë mijëra jetë!