16 January, 2019 12:09
bote

bote

Përse Amazon cilësohet kompania më e suksesshme në botë

Ekonomi Kryesore
Shitësi online Amazon është bërë kompania më e vlefshme në botë, pasi çmimi i aksioneve të saj e ka kaluar atë të Microsoft-it dhe të gjigantëve të tjerë ...
Read more Comments Off on Përse Amazon cilësohet kompania më e suksesshme në botë

Parashikimet e motit në botë për vitin 2019

Botë
Kohët e fundit janë shtuar episodet e motit të keq dhe ndryshimet klimatike janë duke luajtur rol si në intensitetin, edhe në rastet e shtuara të motit të ...
Read more Comments Off on Parashikimet e motit në botë për vitin 2019

Pas demit gjigant nga Australia, ju prezantojmë viçin më të vogël në botë

Botë
Një viç në miniaturë me emrin Lil ‘Bill,( Bill-i i Vogël), i cili ka lindur me një të dhjetën e madhësisë së “homologëve” të tij të mesëm, thuhet ...
Read more Comments Off on Pas demit gjigant nga Australia, ju prezantojmë viçin më të vogël në botë

Kjo gjuhë pritet të dominojë në botë

Kryesore Lajme
Ndonëse deri tani, dy janë gjuhët më të folura në botë, gjuha kizneze, dhe anglishtja, duket se një gjuhë tjetër e cila sot numëron vetëm 284 milion folës ...
Read more Comments Off on Kjo gjuhë pritet të dominojë në botë

Forbes shpall 100 gratë më të fuqishme të botës, kryeson Angela Merkel

Botë
Revista prestigjioze Forbes ka shpallur listën e 100 grave më të fuqishme në botë për vitin 2018, ndërsa krye të listës për disa vite resht është kancelarja gjermane ...
Read more Comments Off on Forbes shpall 100 gratë më të fuqishme të botës, kryeson Angela Merkel

‘Çdo vit në botë 3.3 milionë njerëz humbin jetën nga alkooli’

Botë Shëndetësi
Zëvendës Rektori i Universitetit të Shkencave të Shëndetit të Stambollit, Prof. Dr. Sadrettin Pençe, në lidhje me dëmet e alkoolit dhe varësisë nga droga, tha se në mbarë ...
Read more Comments Off on ‘Çdo vit në botë 3.3 milionë njerëz humbin jetën nga alkooli’

Lajmi i mirë, prishtinasit sot mund të marrin ajër lirshëm

Kryesore Lajme
Kohëve të fundit është diskutuar shumë për ndotjen enorme të ajrit në Kosovë, me theks në Prishtinë, por sot Airvisual ka rënditur Prishtinën ndër vendet me të pasura ...
Read more Comments Off on Lajmi i mirë, prishtinasit sot mund të marrin ajër lirshëm

Ja sa shqiptarë janë emigrantë nëpër botë

Kryesore Lajme Rajon
Në vitin 2017, një milionë e 150 mijë qytetarët të lindur në Shqipëri jetojnë në vende të ndryshme të botës. 460 mijë shqiptarë jetojnë në Itali, 430 mijë ...
Read more Comments Off on Ja sa shqiptarë janë emigrantë nëpër botë

Si do të duket ndërtesa më e lartë në Botë (Foto)

Kuriozitete
Ndërtesa më e lartë në botë që ngrihet nga shkretëtira do të jetë në Arabinë Saudite. Kur kulla prej 1000 metrash lartësi e Jeddah të hapet, ajo do ...
Read more Comments Off on Si do të duket ndërtesa më e lartë në Botë (Foto)

Sa paguhen 5 liderët më të fuqishëm në botë…

Kuriozitete
Të drejtosh shtete të mëdha siç janë Amerika, Rusia, Gjermania, Kanada, Kina sigurisht që është punë e madhe, punë edhe që shpërblehet shumë. Ata vendosin për fatet e ...
Read more Comments Off on Sa paguhen 5 liderët më të fuqishëm në botë…