December 16, 2017
liberalizimi i vizave

liberalizimi i vizave

Çka premton Haradinaj për liberalizim?

Kryesore Lajme
Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj, ka bërë të ditur se Kosova brenda pak javëve do ta marrë lajmin për liberalizimin e vizave. Mirëpo, sipas tij, pas këtij lajmi ...
Read more Comments Off on Çka premton Haradinaj për liberalizim?

Lufta kundër korrupsionit, element i rëndësishëm për integrim në BE

Kryesore Lajme
Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, tha sot se lufta kundër korrupsionit është element shumë i rëndësishëm drejt rrugës për integrimin e Kosovës në Bashkimin Evropian. Ai këto komente ...
Read more Comments Off on Lufta kundër korrupsionit, element i rëndësishëm për integrim në BE

Veseli: Demarkacioni duhet të kalojë, Bashkimi Evropian të veprojë shpejt për vizat

Kryesore Lajme
Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, ka thënë se marrëveshjen për shënjimin e kufirit me Malin e Zi duhet të kalojë, në mënyrë që të forcohet sovraniteti ...
Read more Comments Off on Veseli: Demarkacioni duhet të kalojë, Bashkimi Evropian të veprojë shpejt për vizat

Meta: Të mos veprohet emocionalisht sa i përket liberalizimit të vizave

Lajme Rajon
Presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta, ka folur për takimin në Kosovë me homologun Hashim Thaçi, për dhënien e pasaportave të Shqipërisë për shtetasit e Kosovës. Ai tha se ...
Read more Comments Off on Meta: Të mos veprohet emocionalisht sa i përket liberalizimit të vizave

‘BE nuk duhet ta lë Kosovën si një ishull të izoluar në Ballkan’

Kryesore Lajme
Shqipëria vazhdon të inkurajojë Kosovën që t’i përmbushë kriteret e fundit të përcaktuara nga Komisioni Evropian për liberalizimin e vizave dhe të mos pres që çështja të zgjidhet ...
Read more 0

Haradinaj: Kosova po avancon drejt liberalizimit të vizave

Lajme
Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka deklaruar se Kosova po avancon drejt liberalizimit të vizave porse pa plotësor kushtet nuk mund të ndodh liberalizimi. Haradinaj këto komente i ...
Read more 0

Përkundër ngarkesave për viza, nuk mungon qasja pozitive e Ambasadës Gjermane

Lajme
Liberalizimi i vizave ende mbetet sfidë për shtetasit e Kosovës. Ky vend në qendër të Ballkanit mbetet edhe më tutje vend i izoluar në zonën e shengenit. Vendet ...
Read more 0

Thaçi: Komisioni Evropian po bën padrejtësi ndaj Kosovës

Lajme
Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ka theksuar se Komisioni Evropian është i padrejtë me Kosovën. Ai këtë deklaratë e ka thënë në një intervistë për “Der Standarad”. Standardi: Ju ...
Read more 0

Kërkesa e Thaçit që kosovarët të pajisen me pasaportë shqiptare, po vlerësohet si e pa realizueshme (Video)

Lajme
Liberalizimi i vizave për qytetarët vendit, vazhdon të ngelet njëri nga sfidat kryesore për institucionet vendimmarrëse siç është Qeveria dhe Parlamenti. Ideja e presidentit të vendit Hashim Thaçi ...
Read more 0

Haradinaj në Vushtrri: Kosova nuk do të hyjë në luftë me askënd për demarkacionin me Malin e Zi

Kryesore Lajme
Kryeministri Haradinaj tha se qytetarët e Kosovës nuk do të mbesin pa liberalizim të vizave, pasi janë duke u plotësuar nga Qeveria e Kosovës standardet e kërkuara edhe ...
Read more 0