October 18, 2018
Gjykata Speciale

Gjykata Speciale

KE nuk harron përpjekjen për shfuqizimin e Gjykatës Speciale

Kryesore Lajme
Përpjekja e 43 deputetëve të Kuvendit të Kosovës për të shfuqizuar ligjin për Gjykatën Speciale është reflektuar edhe në progres-raportin e Komisionit Evropian. “Përpjekja e dhjetorit 2017 për ...
Read more Comments Off on KE nuk harron përpjekjen për shfuqizimin e Gjykatës Speciale

Gjykata speciale dhe konsekuencat 

Kryesore OP / ED
Shkruan, Bahri M. Gashi Ngritja e akuzave të “shpejta”, plotësisht të fabrikuara nga Serbia, që pritet të ndodhin nga Gjykata Speciale, implokojnë pasoja të pariparueshme dhe cënojnë rëndë ...
Read more Comments Off on Gjykata speciale dhe konsekuencat 

Zvarritja Speciale

Kryesore Lajme
Zyrtarët e Prokurorisë Speciale kanë deklaruar se në fund të këtij muaji i skadon mandati kryeprokurorit David Schwediman, ndërsa nga fillimi i muajit të ardhshëm kompetencat do t’i ...
Read more Comments Off on Zvarritja Speciale

Jahjaga mban fjalim për Gjykatën Speciale në Hagë

Kryesore Lajme
Ish –Presidentja Atifete Jahjaga ka mbajtur një fjalim në Hagë, të organizuar nga Geoffrey Nice, ish –Prokurori i Tribunalit Ndërkombëtar për Krimet e Luftës në ish-Jugosllavi. Ish-shefja e ...
Read more Comments Off on Jahjaga mban fjalim për Gjykatën Speciale në Hagë

Largimi i Prokurorit të Speciales, reagon Trendafilova

Kryesore Lajme
Pas deklaratës së lëshuar nga Prokurori i Specializuar, David Shvendiman, në lidhje me përfundimin e ushtrimit të funksionit prej tij, në fuqi prej 31 marsit 2018, kryetarja Ekaterina ...
Read more Comments Off on Largimi i Prokurorit të Speciales, reagon Trendafilova

Thaçi për Gjykatën Speciale: Padrejtësi historike

Kryesore Lajme
Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi e ka cilësuar Gjykatën Speciale si “padrejtësi historike” dhe ka thënë se qeveria e ka pranuar atë pa dëshirë si “çmim për lirinë ...
Read more Comments Off on Thaçi për Gjykatën Speciale: Padrejtësi historike

Jashari: Nëse Specialja rikthehet në Kuvend, deputetët do të votojnë për shfuqizimin e saj

Kryesore Lajme
Kryetari i Shoqatës së Familjarëve të Dëshmorëve, Xhavit Jashari, është shprehur i zhgënjyer me tërheqjen e liderëve shtetërorë nga iniciativa për shfuqizimin e Gjykatës Speciale. Në këtë intervistë ...
Read more Comments Off on Jashari: Nëse Specialja rikthehet në Kuvend, deputetët do të votojnë për shfuqizimin e saj

Çitaku në OKB: Sa më herët që Serbia e njeh Kosovën, aq më mirë për regjionin

Kryesore Lajme
Këshilli i Sigurimit të Kombeve të Bashkuara po diskuton sot raportin e fundit të sekretarit të përgjithshëm të OKB-së Antonio Guterres mbi punën e UNMIK-ut në Kosovë për ...
Read more Comments Off on Çitaku në OKB: Sa më herët që Serbia e njeh Kosovën, aq më mirë për regjionin

Brukseli thirrje lidershipit kosovar për përmbushje të obligimeve ndaj BE-së për Specialen

Kryesore Lajme
Agjencia Europiane për Zhvillim të Demokracisë Lokale (ALDA) me seli në Bruksel, pas takimit të rregullt, i ka bërë thirrje lidershipit kosovar që të përmbushin obligimet ndaj BE-së ...
Read more Comments Off on Brukseli thirrje lidershipit kosovar për përmbushje të obligimeve ndaj BE-së për Specialen

Edhe deputeti i PDK-së kundër inciativës për shfuqizimin e Speciales

Kryesore Lajme
Tërheqja e tre liderëve shtetëror për shfuqizimin e Gjykatës Speciale, duket se ka ndikuar edhe tek deputetët të cilët kishin marrur iniciativë për shfuqizimin e saj. Bekim Haxhiu, ...
Read more Comments Off on Edhe deputeti i PDK-së kundër inciativës për shfuqizimin e Speciales