February 21, 2018
shqipëria

shqipëria

The Times: Si u kthye Shqipëria në një shtet kanabisi

Rajon
Prestigjozja britanike ‘The Times’ i ka kushtuar një shkrim të gjatë Shqipërisë si vend prodhues i kanabisit dhe trafikantëve shqiptarë të cilët sipas saj po marrin një rol ...
Read more Comments Off on The Times: Si u kthye Shqipëria në një shtet kanabisi

Tirana me shtesën më të lartë të popullsisë në Shqipëri

Lajme Rajon
Sipas Institutit të Statistikave të Shqipërisë, INSTAT numri i lindjeve për tremujorin e tretë 2017, rezulton 7.203, duke shënuar një rënie me 20,7%, në krahasim me tremujorin e ...
Read more Comments Off on Tirana me shtesën më të lartë të popullsisë në Shqipëri

Borxhi, 8 miliardë euro, Qeveria ka pjesën më të madhe

Lajme
Stoku i borxhit të jashtëm Shqipërisë, publik dhe privat, ka arritur në gati 8 miliardë euro në gjashtë mujorin e parë të vitit. Banka e Shqipërisë ka bërë ...
Read more Comments Off on Borxhi, 8 miliardë euro, Qeveria ka pjesën më të madhe

A janë shqiptarët më të paarsimuarit në Europë?

Kryesore Lajme Rajon
Nga 20 vendet në zhvillim të Europës, Turqia dhe Shqipëria renditen të parat për fuqinë e madhe punëtore me nivel të ulët të arsimit. Në Turqi, rreth 60% ...
Read more Comments Off on A janë shqiptarët më të paarsimuarit në Europë?

Vagabond: Shqipëria është vendmbërritja më e mirë turistike për 2018

Kulturë
Vagabond është revista më e madhe e Suedisë për udhëtime dhe ka listuar 35 destinacione në gjashtë kategori: vendet më të mira, qytetet më të mira, aventurën më ...
Read more Comments Off on Vagabond: Shqipëria është vendmbërritja më e mirë turistike për 2018

Shqipëri, bien çmimet e ushqimeve në muajin nëntor

Ekonomi Lajme
Indeksi i harmonizuar i çmimeve të konsumit u ul gjatë muajit nëntor. Sipas Institutit të Statistikave, (INSTAT) ky tregues u ul në nivelin 2.4%, nga 3.2% që ishte ...
Read more Comments Off on Shqipëri, bien çmimet e ushqimeve në muajin nëntor

Shqipëria kërkon nga SHBA-ja heqjen e njohjes për Jerusalemin

Lajme
Ministria e Jashtme e Shqipërisë ka theksuar se vota pro rezolutës që u kërkon Shteteve të Bashkuara tërheqjen nga njohja e Izraelit kryeqytet reflekton pozicionin e pandryshuar të ...
Read more Comments Off on Shqipëria kërkon nga SHBA-ja heqjen e njohjes për Jerusalemin

Rritet numri i vizitorëve nga Suedia në Shqipëri

Lajme
Vitin e kaluar numri i vizitorëve nga Suedia në Shqipëri u rrit me 63%, ndërsa rritja e vizitorëve të huaj në Shqipëri vijon edhe këtë vit në nivele ...
Read more Comments Off on Rritet numri i vizitorëve nga Suedia në Shqipëri

FIFA publikon renditjen e re, ku janë Shqipëria dhe Kosova

Sport
Përfaqësuesja e Kosovës ka rënë nga pozita e 174 në 177. Përfaqësuesja e Kosovës ka rënë nga pozita e 174 në 177 në renditjen e re të shtëpisë ...
Read more Comments Off on FIFA publikon renditjen e re, ku janë Shqipëria dhe Kosova

Ermal Meta në garë me më të mëdhenjtë e muzikës italiane

Magazinë
Këngëtari shqiptar Ermal Meta do të marrë pjesë në edicionin e 68-të të Festivalit të Sanremos me këngën “Non mi avete fatto niente”. Meta, sipas ATSH-së, do të ...
Read more Comments Off on Ermal Meta në garë me më të mëdhenjtë e muzikës italiane